Efes deplasmanda kazanamadan 16'da

Efes Pilsen, Euroleague D Grubu son hafta maçında CSKA Moskova'ya 78-69 yenildi ve grubu üçüncü sırada bitirdi.

Efes Pilsen, Euroleague D Grubu son hafta maçında CSKA Moskova'ya 78-69 yenildi ve grubu üçüncü sırada bitirdi. Efes, gruplarda oynadığı beşinci deplasman maçını da kaybederek son 16'nın yolunu tuttu.

Lacivert-beyazlılar, CSKA Moskova'ya 78-69 yenildi ve D Grubu'nu üçüncü sırada tamamladı.

Karşılaşmayı baştan sona geride götüren Efes'te (5-5) Igor Rakocevic 15 sayı, Bootsy Thornton 14 sayı, sekiz ribaundluk performans sergiledi.

Jamont Gordon'un 18 sayıyla oynadığı CSKA (3-7) bu galibiyete rağmen grubu son sırada tamamladı ve yıllardır damgasını vurduğu Euroleague'e bu sezon erken veda etti.

D Grubu'ndan Efes'in yanı sıra Panathinaikos (7-3), Union Olimpija (6-4), ve Valencia (5-5) son 16'ya kalan ekipleri oldu.

"Deplasmanda kazanmalıyız"

Efes Pilsen'in genel menajeri Engin Özerhun, deplasmanlarda galip gelme özelliğini kazanmaları gerektiğini söyledi.

Özerhun, ikinci tura deplasman galibiyeti alamadan çıktıklarını ifade ederek, "içerde kaybetmedik, ama dışarıda da kazanamadık. İddiası kalmamış CSKA karşısında hem ilk deplasman galibiyetini hem de bizi sıralamada yukarıya taşıyacak sonucu almak istiyorduk ama olmadı. dedi.

Panathinaikos hariç, diğer dış saha maçlarını kazanabileceklerini anlatan Özerhun, "Valencia'yı da AJ Milano'yu da CSKA Moskova'yı da yenebilirdik. Ancak belli noktalarda skor üretmekte zorlandık. CSKA Moskova maçının ikinci periyodunda sadece sekiz sayı attık. Dışarıda oynamak bu kadar dezavantajlı olmamalı" ifadelerini kullandı.