Dağlarda Dolaşıp Altın Aradılar

Van'ın Bahçesaray ilçesinin Altıntas köyünde Urartular döneminden kalma altın madenlerinin olduğu iddiası üzerine, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nden (MTA) bir uzman ekip bölgede incelemelerde bulundu

Van'ın Bahçesaray ilçesinin Altıntas köyünde Urartular döneminden kalma altın madenlerinin olduğu iddiası üzerine, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nden (MTA) bir uzman ekip bölgede incelemelerde bulundu.
Konuyla ilgili Bahçesaray Kaymakamlığı'na yapılan başvuruda, belirtilen alanlardan alınan örneklerin Türkiye'nin birkaç yerinde analiz ettirildiği, alınan sonuçlara göre belli miktarda altın maddesinin tespit edildiği iddia edilmişti. Bu gelişmeler üzerin Bahçesaray Kaymakamlığı'nın, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nden konuyu araştırmaları üzerine talep ettiği uzman mühendisler, altın madenleri olduğu iddia edilen bölgelerden örnekler alarak araştırma yaptı.
Çalışmaların ardından açıklama yapan mühendis Sadık Şen, alınan örneklerde altın maddesi olup olmadığını söylemelerinin şu anda mümkün olmadığını belirterek, "Alınan örnekleri laboratuvarlarda incelendikten sonra iddianın gerçek olup olmadığını öğrenebiliriz" dedi.
Bahçesaray Kaymakamı Mehmet Yüzer ise, vatandaşların daha önce yaptıkları tetkiklerin bilimsel olmadığını ancak iddialara olumsuz bir şekilde önyargı ile bakmadıklarını belirtti. Yüzer, bölgede altın olmasını umduğunu, bunun gerek Bahçesaray gerekse Türkiye için olumlu olacağını da sözlerine ekledi.