Bülent Arınç memleketinde okul açtı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Anneler babalar için en büyük gaye çocuklarının iyi bir eğitim alması, okuması, iyi yetişmesi, mem

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Anneler babalar için en büyük gaye çocuklarının iyi bir eğitim alması, okuması, iyi yetişmesi, memlekete, vatana faydalı hale gelmesi onlara anne baba derken sevgisini, sevincini belli etmesi." dedi.

Manisa'nın Saruhanlı ilçesindeki dev okulun açılışını Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yaptı. Temeli 2007 yılında atılan, Manisa Spor Kulübü Başkanı Kenan Yaralı'nın annesi merhum Neval Yaralı adına, Manisa Valiliği ve Saruhanlı Belediyesi işbirliği içinde yapımı tamamlandı. Okul, 567 metre karelik bir alanı kapsayan, 720 öğrenci kapasiteli ve 24 derslik ilköğretim okulu öğrencilerini ağırlayacak. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, açılışta yaptığı konuşmada, şöyle dedi: "Bugün Saruhanlımız da adeta bir gerdanlık gibi çok güzel mimari bir projeyle yapılmış bir okulumuzda ismini görerek mutluluk yaşıyorlar. Öğrencilerimiz için mutluluk, öğretmenlerimiz için bu güzel yavrularımızı geleceğe hazırlayan anneler, babalar, aileler için çok büyük bir mutluluk. Bende hemşeriniz kardeşiniz olarak Ankara'dan bunu sizlerle birlikte yaşamak üzere geldim. Yüzlerce evladımız bu okulda okuyacak, rahat sınıflarda, bilgisayarlı sınıflarda çok güzel öğretmenlerimizin elinde, 25-30 kişiyi aşmayacak, çağdaş eğitim standartları içerisinde eğitim görecekler. Geçmişte okullarımızın durumlarına baktığımızda sıralar, sınıflar, karatahtalar imkansızlıklar yaşıyordu. Bugün çok şükür hem Manisa hem de Türkiye olarak büyük bir eğitim hamlesinin içindeyiz. Onlarca yeni okulumuz açıldı, yüzlerce derslik yaptık, binlerce sınıf meydana geldi. Genç nüfusu yüksek bir ülkeyiz biz, 72 milyon nüfusumuzun yarısı 30 yaşın altında, onun yarısı da 18 milyon civarında eğitim çağında öğrencimiz var. Avrupa'nın 4-5 ülkesinin nüfusunu toplasanız bu kadar etmez. Çok şükür bu genç yavrularımız onların ağabeyleri, biraz daha büyükleri üniversiteye kadar milyonlarca evladımız var. Bu bizim çok büyük servetimiz, şimdi servetimizi nitelikli eğitimle, iyi bir eğitimle geleceğe hazırlamak istiyoruz. Anneler babalar için en büyük gaye çocuklarının iyi bir eğitim alması, okuması, iyi yetişmesi, memlekete, vatana faydalı hale gelmesi onlara anne baba derken sevgisini, sevincini belli etmesi. Annelerin babaların bu büyük hayali en azından Saruhanlımızın merkezinde böyle muhteşem bir okulla taçlandırdıysak ne mutlu bizlere, ne mutlu bu hayır işi yapan değerli Yaralı ailesine, katkısı ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum."

Manisa Valisi Celalettin Güvenç ise, ''Bu güzel coğrafyada yetişen insanlar doğup büyüdüğü yeri unutmuyor ve hayır yapıyorlar bu bizi çok sevindiriyor. Bizim yavrularımız artık farkında olmadan dünya ile rekabet ediyorlar. Saruhanlıdaki bir öğrenci artık Londradaki bir öğrenciyle rekabet ediyor. Bununla eğitim kalitemizi sürekli artırıyoruz.Bugün derslik başına ilimizde 25 öğrenci düşüyor, durmadan duraksamadan eğitime yatırımlarımız devam ediyor.'' diye konuştu.

Okulun açılış töreni Neval Yaralı Milli Egemenlik İlköğretim Okulu'nun açılışına Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Saruhanlı Belediye Başkanı Dr Hüseyin Yaralı, Manisa Spor kulübü Başkanı Kenan Yaralı, İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, İlçe Belediye Başkanları, Protokol üyeleri ve çok sayıdaki vatandaş coşkulu açılış töreninde hazır bulundu.