Tunceli'de birahanelerde kadınların çalıştırılmasına karşı gösteri düzenleyenler AK Parti binasına saldırdı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)'nin Tunceli'de organize ettiği yozlaşma ve birahanelerde çalışan kadın garsonlara tepki yürüyüşünde AK Parti İl Bina

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)'nin Tunceli'de organize ettiği yozlaşma ve birahanelerde çalışan kadın garsonlara tepki yürüyüşünde AK Parti İl Binası'na molotof kokteyli atıldı.

Tunceli halkının büyük katılım gösterdiği mitingde, Tunceli AK Parti il binasına molotof kokteyli atıldı. Herhangi bir ölü ve yaralının olmadığı gösteride AK Parti il binasına isabet etmeyen molotof kokteylinin düştüğü yerdeki yangın kısa sürede söndürüldü. Yürüyüşe BDP'nin Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin'de katıldı. Yaklaşık 2 bin kişinin olduğu gösteride bazı göstericilerin yüzlerini kapattıkları görüldü. Tunceli Sanat Sokağı'ndan başlayan yürüyüş Kışla Meydanına doğru devam etti. Seyid Rıza Parkında toplanan eylemciler, burada basın açıklaması yaptı. Açıklamada Tunceli'de yozlaşmaya, birahanelerde kadınların çalıştırılmasına, şehirde uyuşturucu satılmasına ve doğanın tahrip edilmesine yönelik tepkiler dile getirildi.

Göstericiler adına basın açıklamasını okuyan yüzü maskeli kişi, Tunceli'deki birahanelerde kadın bedeni üzerinde para kazanan işletmecileri uyarıda bulunarak, polis eliyle uyuşturucu dağıtıldığını iddia etti. Ayrıca Yüksekova'da polislerin vurduğu DYG üyesi Sedat Kadağ'a dikkat çekerek, çatışmasızlık ortamına rağmen devam eden operasyonlara değindi. Açıklamada şöyle dedi: "Özellikle Dersim halkı üzerinde oynatılan kirli oyunları boşa çıkartacağımızı belirtiyoruz. Bir yandan Birahanelerde kadın bedeni üzerinde para kazanan bir takim kişiler toplumu yozlaştırmaya çalışmaktadır, diğer yandan Cizre'in labirent sokaklarında Kürt çocuklarını bularak cezaevine gönderen polis, kilolarca uyuşturucu satıcılarını bulamıyor. Halkımız bunu çok açık bilmektedir; uyuşturucu polislerin eliyle dağıtımı yapılıyor. Ayrıca Dersim'de barajlarla yok edilmek istenen coğrafya ile birlikte çatışmasızlık ortamına rağmen hergün yeni bir askeri operasyon gerçekleştiriliyor. Bu çok iyi bilmeli Kürt halkının geleceği biz gençlerin sorumluluğundadır." dedi.

Açıklamanın ardından kalabalık, alkış, zılgıt ve sloganlar eşliğinde BDP İl Binasına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sürecince güvenlik güçleri önlem aldı.