Tkf, Bilgilendirme Toplantısını Gerçekleştirdi

Türkiye Kayak Federasyonu ile Kayak İl Temsilciliği tarafından düzenlenen kulüplere yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

Tkf, Bilgilendirme Toplantısını Gerçekleştirdi
Türkiye Kayak Federasyonu ile Kayak İl Temsilciliği tarafından düzenlenen kulüplere yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkan Vekili Mükremin Çepni, önümüzdeki yıllarda Erciyes kayak merkezinin uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmaya aday olduğunu söyledi.
Sümer Tesisleri Amatör spor evinde bulunan Kayak İl Temsilciliği toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, TKF Başkan Vekili Mükremin Çepni, TKF Yönetim Kurulu üyesi Neşet Somtaş, Kayak Federasyonu MHK Başkan Vekili ve Gençlik Spor Şube Müdürü Cemil Kayhan, Kayak İl Temsilcisi Mustafa Çepken ve Kayseri'de faaliyet gösteren kulüp yöneticileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan TKF Başkan Vekili Mükremin Çepni, Erzurum'da gerçekleştirilecek olan 2011 Universiade Kış Olimpiyatları ve kulüplere yönelik yapılacak olan faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Çepni, "2011 yılında Türkiye olarak çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. 27 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında Erzurum'da yapılacak olan Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları, dünya'da ki yapılan en büyük kış organizasyonları arasında yer almaktadır. Bunun ülkemizde yapılıyor olması bizim için ayrıca bir övünç kaynağıdır. Dolayısıyla Erzurum'da bunun çalışmaları had safhadadır. Tesisleşme ve yapılaşmanın tamamı bitirildi ama tüm ülkemizde şuan kar var, Erzurum'da kar yok. İnşallah oyunlardan önce kar olacağına inanıyoruz. 2011 olimpiyatlarına ülke olarak büyük bir katılım sağlayacağız. Madalya ümidimiz var mı derseniz, biliyorsunuz bu yoğun bir çalışma temposu ve alt yapıya bağlı. İnşallah madalya alabiliriz ümidiyleyiz ama bu bize büyük bir tecrübe kazandıracaktır. Yani böyle büyük organizasyonların nasıl yapıldığını öğrenmiş olacağız. İnşallah bundan sonra daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacağız diye ümit ediyoruz. Bunlara en büyük adaylardan bir tanesi de Kayseri'dir. Biliyorsunuz Kayserimizde Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki beyin başlattığı büyük bir master projesi var. Bu projede hayata geçirildi. Bu sene 6 mekanik tesis ve karlama ünitelerinin ihalesi yapıldı. Yapay karlama ünitesi bitmiş durumda. 6 mekanik tesisinde sanıyorum 3'ü bitmek üzere, diğerleri ise çok kısa zamanda bitirilecek gibi görünüyor. Toplamda Erciyes master projesi bitirildiğinde İç Anadolu'da çok büyük bir kayak merkezine Türkiye'miz kavuşmuş olacak. Dolayısıyla hem Kayserimiz, hem Erzurum iki tane büyük kayak merkezine kavuşmuş olacak. Dolayısıyla Türkiye olarak büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacak düzeye geleceğiz" dedi.
TKF Başkan Vekili Mükremin Çepni, milli takıma seçilecek olan sporcularla ilgili yeni düzenlenme yaptıklarını belirtti. Çepni, "Milli takıma seçilecek olan sporcuları bundan sonra Türkiye şampiyonasından sonra seçeceğiz. Yarışmada ilk 5'e giren sporcuları milli takıma alacağız. Mesela 5 kişi milli takım sporcusu oldu, bir yarışmaya 2 sporcu istendi. Bu 5 sporcu kendi aralarında yarışmaya girecekler ilk iki yarışmalara katılmaya hak kazanacaktır. Böyle bir statü belirledik" şeklinde konuştu.
Daha sonra TKF Yönetim Kurulu üyesi Neşet Somtaş'da kulüplere yapılacak olan yardımlar hakkında bilgiler verdi. Somtaş, "Kulüplerimizin lisanslı sporcu sayısı ve kulüplerimizin bölge takımına girme sayısına orantılı olarak malzeme dağıtımı yapacağız. Bu sadece Kayseri için değil bütün Türkiye'de aynı şekilde dağıtımını yapmaya karar verdik. Gelecek olan kayak malzememizin hepsini dağıtacağız diye bir olay yok. Bizim amacımız başarılı sporcu yetiştirmekse, bir kısmını yarışmalardan sonra dereceye giren sporcularımızı teşvik ve özendirme amaçlı olarak değerlendireceğiz" dedi.
Kayak İl Temsilcisi Mustafa Çepken ise yeni kayak sezonunun kazasız, belasız geçmesi temennisinde bulunarak, 2011 yılı faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
Son olarak konuşan TFK MHK Başkan Vekili ve Gençlik Spor Şube Müdürü Cemil Kayhan'da Büyükşehir Belediyesinin başladığı Erciyes master projesinin dünya'da sayılı kayak merkezlerinden biri olacağını düşündüğünü söyledi. Kayhan, "Hem Türkiye'de hem de yurt dışında birçok tesisler gördüm. Diyebilirim ki Erciyes projesi mükemmel olmuş. Özellikle Hacılar tarafına yapılan tesisler inanılmaz derecede güzel, yani her kategoriye hitap edebilecek şekilde yarış pistlerinin olduğunu gördüm. Yurt dışındaki pistlerin birçoğundan iyi bir yer olacağını düşünüyorum. İnşallah en kısa zamanda hayata geçer. Geçmesine de ramak kalmış, tesislerin yüzde doksanlık kısmı tamamlanmış" şeklinde sözlerine son verdi.
Kayhan, Erciyes Tekir'de bulunan Gençlik Spor Müdürlüğüne bağlı tesisler yapılan düzenlemeler hakkında da kulüp yöneticilerine bilgiler verdi.