Selçuk Üniversitesi Kampüsüne Yeni Kapı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Alaeddin Keykubat Kampüsü girişine inşa edilen otomatik geçiş sistemli, 47 metrelik dev kapı tamamlanarak hizmete girdi.

Selçuk Üniversitesi Kampüsüne Yeni Kapı
Taş işçiliği ile donatılan kapının projesini SÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı ile Mühendislik-Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerinin birlikte hazırladığını söyleyen rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan, "Konyamıza ve üniversitemize Selçuklu mimarisi ile süslenmiş bir kapının yakışacağını düşündük. Kampüs'e ismi verilen ve Anadolu Selçuklu Devleti'ne en ihtişamlı dönemleri yaşatan Sultanı Alaeddin Keykubat'ın heykelini de kapı önüne yerleştirdik. Özel ışıklandırma sisteminin yapıldığı giriş kapısının üzerine inşa edilen yaya üst geçidi ile öğrencilerimiz daha güvenli şekilde geçiş de yapabilecek" dedi.
Kampüsün yeni giriş kapısının tamamlanması ile daha oturmuş bir kimliğe kavuştuğunu vurgulayan Prof. Dr. Okudan, otomatik geçiş sistemli kapı ile kampüs alanının çok daha güvenli hale geleceğini ifade etti. Prof. Dr. Okudan, "İdari ve akademik personelimiz plaka okuyucu sistemle içeri girebilecekler. Giriş kapısındaki asfalt altına yerleştirilen algılayıcılarla kapılar otomatik olarak açılacak. Kimliği ve plakası belli olmayan kişiler ancak güvenlik kontrolünden sonra kampüs alanına girebilecek. Öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizin güvenliği açısından bu sistemin önemli olduğuna inanıyorum" diye konuştu.
Yaklaşık 1 milyon TL'ye malolan ve 7 ayda tamamlanan kapının 47 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğinde olduğu bildirildi.