Oltu'da Proje Ekibi Oluşturuluyor

Oltu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinasyon Merkezi tarafından organize edilen Proje Süreç Yönetimi eğitimi başladı.

Oltu Öğretmenevi Salonu'nda başlayan ve 7 gün boyunca devam edecek olan eğitim semineri sonunda katılımcıların, proje hazırlama konusunda ciddi bir deneyim kazanmış olmaları hedefleniyor. Bu arada tamamen gönüllülük esasına göre oluşturulan proje ekibinde farklı kurumlardan toplam 28 kişi yer aldı.
Konu hakkında bilgiler veren Proje Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Ruhi Akpınar, "İlçemizde başta SODES ve AB projeleri olmak üzere acilen hibe programlarına yönelik proje hazırlayacak bir ekip oluşturma ihtiyacından hareketle ilçemiz Kaymakamı Fatih Çobanoğlu'nun destekleriyle bir eğitim programı başlattık. Konuyla ilgili bilgi ve tecrübeleri, hazırladığı ve uyguladığı projelerle tanıdığımız Oltu Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi ve Çoruh Havzası Kalkınma Birliği Müdürü Cafer Yakupoğulları tarafından 7 gün devam edecek eğitim programına farklı kurumlardan 28 kişi katıldı. Katılımcılar, proje konusuna ilgi duyan ve çalışmalara gönüllü olarak katılan arkadaşlarımızdır." dedi.
Eğitim seminerinin ilk günkü oturumuna Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu'da katıldı. Çobanoğlu yaptığı açılış konuşmasında ilçede AB, SODES, SRAP ve Kalkınma Ajanslarına proje hazırlayabilecek bir ekibe ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
Bu tür eğitim seminerlerinin amacına uygun bir şekilde çalışmalar ve projeler üreteceğine olan inancını dile getiren Çobanoğlu, seminer sonunda oluşacak proje ekibinin ilçeye büyük katkı sağlayacağını belirterek katkı ve desteklerinden ötürü herkese teşekkür etti.
Programın 7 oturum olarak planlandığını aktaran ve seminerin sunumunu üstlenen Cafer Yakupoğulları ise proje hazırlama ve uygulama ile ilgili teorik ve uygulamalı bir eğitim gerçekleştireceklerine değindi.
Yakupoğulları, "7 günlük bir eğitimden sonra katılımcılar artık bireysel veya grup olarak AB, SODES ve Kalkınma Ajansı gibi kurumlara proje hazırlama kapasitesine kavuşmuş olacaklar." şeklinde konuştu.