Aydın'da Organ Bağışı

Aydın'ın Umurlu beldesinde, motosiklet kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 44 yaşındaki Hüseyin Ödemiş organ bekleyen 6 kişiye umut oldu

Aydın'da Organ Bağışı
Aydın'ın Umurlu beldesinde, motosiklet kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 44 yaşındaki Hüseyin Ödemiş organ bekleyen 6 kişiye umut oldu. Yakınlarının bağışı ile Hüseyin Ödemiş'in (44) organları İzmir'deki hastanelere getirilerek aylardır nakil bekleyen hastaların yüzünü güldürdü.
Umurlu beldesinde çiftçilik yapan ve yalnız yaşadığı öğrenilen Hüseyin Ödemiş, 18 Aralık tarihinde motosikletiyle geçirdiği trafik kazasında başından ağır yaralanmış kaldırıldığı Aydın Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde verdiği üç günlük yaşam mücadelesi sonucu beyin ölümü gerçekleşmişti.
Ödemiş'in beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine talihsiz adamın annesi Şerife Ödemiş, kardeşleri Reşat ve Nihat Ödemiş ile görüşen Aydın Organ Nakil Koordinatörü Dr. Mehmet Nuri Oğan, organların bağışlanması için aile ile görüştü. Ailenin izni ile harekete geçen Organ Nakli Koordinatörlüğü görevlileri bekar olan Ödemiş'in kalp, karaciğer, kornea ve böbreklerini İzmir'deki hastanelere getirdi. Karaciğer Dokuz Eylül Üniversitesi'ne, böbreklerden biri İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne diğeri Ulusal Organ Bankası'na kalp ile iki korneası ise Ege Üniversitesi Hastanesi'ne gönderildi.
Aydın'da, 2010 yılında 10. organ bağışını gerçekleştirdiklerini ifade eden Dr. Mehmet Nuri Oğan, "Ben ve Aydın ili genelindeki tüm organ nakil koordinatörleri elimizden geleni yapıyoruz. Tüm amacımız yaşaması bir organa bağlı olan insanlara hayat bulmak" dedi.
Hüseyin Ödemiş'in kalbi iki yıldır kalp rahatsızlığı olan ve 14 aydır yapay kalp ile yaşayan Murat Ateş'e (41) takıldı. Hüseyin Ödemiş'ın diğer hastanelere gönderilen organlarının belirlenen kişilere takılacağı ifade edildi.