Ahırdan danaları çaldılar

Sakarya'nın Karasu ilçesinde, aynı gece iki ayrı hayvan hırsızlığı yaşandı.

Karasu Aziziye Mahallesi Akpınar Caddesi üzerinde bulunan Huri Erdoğan (

Sakarya'nın Karasu ilçesinde, aynı gece iki ayrı hayvan hırsızlığı yaşandı.

Karasu Aziziye Mahallesi Akpınar Caddesi üzerinde bulunan Huri Erdoğan (52)'a ait 7 aylık dana, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ahırdan çalındı.

Ahırdan ineğinin çalındığını sabah saat 06.30 sıralarında fark eden Erdoğan, tek geçim kaynağının hayvancılık olduğunu söyledi. Engelli olması sebebiyle 3 ayda bir özürlü maaşı aldığını ifade eden Erdoğan, "Ahırın zincirini kırıp içeri girmişler. Danayı alıp gitmişler. Hemen polisi aradım. Geldiler parmak izi aldılar. Dananın taksi ile götürüldüğünü söylediler. 2 ineğim 1 de danam vardı, şimdi 2 ineğim kaldı, yetkililerden, bunu yapanları bulup cezalandırmalarını istiyorum, bin 500 TL değerinde hayvanım çalındı." diye konuştu.

Aynı gece ikinci hırsızlık olayı ise Kızılcık Esentepe Mahallesi'nde yaşandı. Halil Özkan (51)'a ait 9 aylık dana, gece yarısı ahırından çalındı. Özkan, ahırın ışığının yandığını görünce gidip baktığını ve dananın çalındığını anladığını belirterek, "3 hayvanımdan biri çalındı. Çalınan danam 2 bin 500 TL değerindeydi. 2 oğlum var ikisi de hasta. Bir oğlumun ciğerleri su topluyordu. Onu ameliyat ettirecektim." dedi.