Yılın Afrikalı oyuncusu Eto'o

Inter Milan'ın Kamerunlu golcüsü Samuel Eto'o, dördüncü kez yılın Afrikalı futbolcusu ödülünün sahibi oldu.

Inter Milan'ın Kamerunlu golcüsü Samuel Eto'o, dördüncü kez yılın Afrikalı futbolcusu ödülünün sahibi oldu. Inter'in geçtiğimiz sezonu Serie A, Şampiyonlar Ligi ve İtalya Kupası şampiyonluklarıyla kapatmasında büyük rol oynayan Eto'o, dördüncü kez yılın Afrikalı futbolcusu seçildi.

Bu prestijli ödüle daha önce 2003, 2004 ve 2005 yıllarında layık görülen Kamerunlu yıldız, dört kez yılın Afrikalı oyuncusu seçilen ilk isim oldu.

Ganalı Abedi Pele ve Liberyalı George Weah bu ödülü üçer kez kazanmıştı.

Afrika kıtasındaki 53 milli takımın teknik direktörleri ve kaptan oyuncularının verdiği oylar neticesinde, 29 yaşındaki Eto'o, Fildişi Kıyısı'ndan Didier Drogba ile Ganalı Asamoah Gyan'ı geride bırakarak birinci oldu.

Gana milli takımının eski çalıştırıcısı Sırp Milovan Rajevac yılın teknik direktörü, Dünya Kupası'nda çeyrek final oynayan Gana yılın takımı,  Udinese'den Kwadwo Asamoah yılın genç oyuncusu seçildi.

Beşiktaş ve Gençlerbirliği'nin eski oyuncusu, Mısır milli takımının 35 yaşındaki deneyimli ismi Ahmed Hassan, Afrika kıtasında top koşturan en iyi futbolcu unvanına layık görüldü.