Sgk'dan Yapılandırma Açıklaması

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Şanlıurfa İl Müdürü Nurettin Nacar, yapılandırma konusunda çok çeşitli seçenekler üzerinde çalışmalar yapıldığını belirtti.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Şanlıurfa İl Müdürlülüğü'nden yapılan açıklamada İl Müdürü Nurettin Nacar, son günlerde yapılandırma ile ilgili olarak birçok soru geldiğini söyledi. Nacar, "Çalışma Bakanlığımızın düzenlediği çalışma torba yasa içerisine atılmış. O konu ile ilgili olarak çalışmalar devam ediyor. Yapılandırma genelde toplumumuza ve devletimize her iki tarafı da memnun edecek şekilde düzenleniyor. Vatandaşlarımızın ve iş verenlerimizin bu konuya duyarlı olmasını ve takip etmesini istiyoruz.
Belli bir dönem içerisini kapsayacak. Yapılandırma bir af değildir. Ancak geriye dönük faiz oranlarının kaldırılarak TEFE ve TÜFE hesaplanıp vatandaşımızdan mağduriyetini önlemesini amaçlıyor. Vatandaşımızı memnun edeceğini, iki tarafından bundan kazançlı çıkağına eminim. Ayrıca son günlerde bizlerin sağlık ile ilgili çalışmaları devam ediyor. Çok çeşitli seçenekler üzerinde çalışmalar yapılıyor. Temel olarak yaklaşımımız peşin ödemeyi cazip kılacak bir takım mekanizmalar oluşturmak. Çünkü yapılandırmalarda
vadeyi uzun zamana yaydığınızda bir müddet sonra insanlarda ödeme alışkanlığı kaybolmaya başlıyor ve yapılandırmanın başarı şansı, tahsilat oranları azalıyor. Torba yasası olarak adlandırılan kanun tasarından genel olarak işveren kesimi faydalanacak. Eski tabirle BAĞ KUR dediğimiz vatandaşlarımız vergi kaydı olan vatandaşlarımız faydalanacak. Emekliliği gelen arkadaşlar rahatlıkla emekli olabilecek. Bankalarla anlaşıp bu arkadaşlara kredi temini sağlıyoruz" dedi.