Prf. Arıboğan: Günümüzde insan şekillendiriliyor

İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, günümüzde insanın şekillendirilmeye başlandığını söyledi. İnsana dair üretiml

İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, günümüzde insanın şekillendirilmeye başlandığını söyledi. İnsana dair üretimlerin önemli olduğunu vurgulayan Arıboğan, psikoloji, insan kaynakları, sosyoloji gibi insan zihniyetine yönelik programların çok önem kazandığını kaydetti.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Uzaktan Eğitim MBA Programı (e-MBA) 10'uncu yılının kutlama programı kapsamında, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda üniversite öğrencileri ve işadamları ile buluştu. İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Yrd. Doç. Dr. Metehan Sekban ve Doç. Dr. Göksel Aşan'ın konuşmacı olarak katıldığı toplantı 'Yeni Dünya Düzeni ve İnsan Kaynağının Değişen Dünyada Eğitim İhtiyacı' başlağı altında yapıldı. Programda konuşan Prof. Arıboğan, günümüzde bütün ürünlerin yeni şekiller aldığını belirtti. Su örneğini veren Prof. Arıboğan, tarım toplumunda bedava olan suyun, sanayi toplumunda marka ve hijyenle birlikte para kazanılan bir metaya dönüştürüldüğünü dile getirdi. Prof. Arıboğan, şöyle konuştu:

"Artık suyla bir derdiniz yok, su mükemmeliyete ulaşmış zaten. Artık insanı şekillendirmeye başlıyorsunuz. Yani elinizdeki suyu alacak insanı üretmeye çalışıyorsunuz. Bu bakımdan insana dair üretimler çok önemli bir hal alıyor. Psikoloji, insan kaynakları, sosyoloji alanlarına yönelik insan üretme ve insan zihniyetine yönelik programlar çok önem kazanıyor. Üzerine bir marka koyarak 3 liralık suyu 30 liraya satabiliyorsunuz ve insanlar bunu almaya ikna oluyor."

Sanayi sonrası toplumun yeni alanlarla tanıştığını hatırlatan Arıboğan, "İşte görsel iletişim, halkla ilişkiler, işletmenin bir sürü yeni yan alanları. İnsanı tanımak önemli. Çünkü insanı çağıracağız." dedi.