Kepez'de 2-b Müjdesi

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2011'e sayılı günler kala 2-B'nin çözümüne yönelik somut adımlar atıldığı belirtti.

Kepez'de 2-b Müjdesi
Kepez Belediyesi, yapılaşmanın önündeki bu engeli kaldırmak amacıyla Antalya Orman Bölge Müdürlüğü, Antalya Kadastro Müdürlüğü ve Antalya Defterdarlığı ile bir toplantı yaptı. Toplantıda, söz konusu parsellere 2-B arazisi olduğunu belirtmek amacıyla şerh konulduğu ifade edildi. Görüşmeler sonunda 2-B probleminin bulunduğu 16 mahallede, 2-B şerhi olan, imar uygulaması yapılan tapulu yerlere ruhsat verilmemesi problemi çözüldü.
Başkan Tütüncü tapulu ve imarlı olan ancak 2-B şerhinden dolayı bugüne kadar yapı ruhsatı ve iskan raporu verilemeyen parsellerde artık yapı ruhsatı ve iskan ruhsatı vermeye başladıklarını müjdeledi. Tapulu ve imarlı olan ancak üzerlerinde 2B şerhi olduğu için bu güne kadar yapı ruhsatı ve iskan raporu verilemeyen parsellerde artık yapı ve iskan ruhsatı da verildiğinin altını çizen Başkan Tütüncü, "Bu yeni uygulama ile birlikte bugüne kadar 2-B şerhi nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini ortadan kaldırdık. Atılan bu adım ile tapulu ve imarlı olan 2-B şerhli parsellerin sorunu yarı yarıya çözüldü. Şerhlerin nihai olarak kaldırılması ise yakında çıkacak kanunla mümkün hale gelecek. Artık 2-B şerhleri, yapılaşmanın önünde engel olmaktan çıktı" şeklinde konuştu
Başkan Hakan Tütüncü, 2-B probleminin çözümünde sona yaklaşıldığı da belirterek, 2-B'nin çözümüne yönelik hazırlanan yasa tasarısının da yakın bir zamanda TBMM'de görüşülmeye başlanılacağını ifade etti. Başkan Tütüncü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı'nın, geçtiğimiz hafta Antalya'ya gelerek, yasa taslağı ile ilgili ilçedeki muhtarları bilgilendirdiğini de sözlerine ekledi.
2-B arazilerinin bulunduğu iller sıralamasında, 45 bin 548 hektarlık arazi ile Antalya birinci sırada yer alıyor.