İran'da 6.3 şiddetinde deprem: 7 ölü

İran'ın güneyinde 6,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi. Depremde ilk belirlemelere göre, 7 kişi öldü, yüzlerce kişi de yaralandı.

İran'ın güneyinde 6,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi. Depremde ilk belirlemelere göre, 7 kişi öldü, yüzlerce kişi de yaralandı. Yerel bir yetkilinin sözlerini aktaran Mehr haber ajansı, depremin Sahraj bölgesini vurduğunu ve kalıntıların altından 7 kişinin cesedinin çıkarıldığını belirtti. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Yetkililer depremin merkez üssünün Kırman eyaletinde bulunan Hüseyinabad kentinin yakınlarında olduğunu bildirdi.

Merkez, depremin yerin 12 kilometre altında meydana geldiğini belirtti.

İran devlet televizyonu ise depremin büyüklüğünün 6,5 olduğunu duyurarak, bazı evlerin hasar gördüğünü bildirdi.

Devlet televizyonunun haberinde, yerel saatle 22.12'de meydana gelen depremin merkez üssünün ülkenin güneydoğusundaki Hüseyinabad kenti olduğu bildirildi.

Deprem bölgesinin, 2003 yılında yaklaşık 30 bin kişinin öldüğü depremin yaşandığı tarihi şehir Bem'e yakın olduğu belirtiliyor.

İran Ulusal Kriz İdaresi Birimi Müdürü Hüseyin Bagheri, televizyona yaptığı açıklamada, ülkenin güneydoğusundaki Hüseyinabad kentini vuran depremde şu ana kadar ölen ya da yaralanan olduğuna dair haber gelmediğini kaydetti.

Bagheri, telefon bağlantılarının kesildiği deprem bölgesine yardım ekiplerinin sevk edildiğini bildirdi.

Yarı resmi Fars Haber Ajansı ise depremin, Afganistan-Pakistan sınırındaki Sistan Belucistan vilayetinde de hissedildiğini bildirdi.

Ajans, Zahedan kentinde bazı insanların evlerini terk ettiğini, depremin Bem, Keş ve İranşehr'de de hissedildiğini belirtti.

Depremden sonra, biri 5 büyüklüğünde olmak üzere, 22 artçı depremin kaydedildiğini söyledi.

El Salvador'da deprem

Bu arada El Salvador açıklarında da 5,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi.

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi, depremin merkez üssünün, Usulutan bölgesinin 55 kilometre güneybatısı olduğunu duyurdu.

Derinliği 10 kilometre olan depremden sonra tsunami uyarısı yapılmadığı belirtiliyor.

Türkiye'den İran'a yardım

Türk Kızılayı, İran'ın güney bölgesinde bulunan Kerman eyaletinde meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki deprem nedeniyle bölgeye insani yardım malzemesi gönderdi.

Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, Kerman eyaletindeki depremin ardından Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezinin bölgedeki durum hakkında Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak incelemelerde bulunduğu, İran Kızılayı ile iletişime geçtiği bildirildi.

Bölgeye hızla yardım ulaştırabilmek adına Kuzeydoğu Anadolu Bölge Afet Yönetim ve Lojistik Merkezinden 2 tır çadır, battaniye ve katalitik sobadan oluşan insani yardım malzemesinin bölgeye doğru yola çıktığı belirtilen açıklamada, ihtiyaç duyulması halinde bölgeye ek yardım malzemesi ve uzman afet müdahale ekibi ulaştırılabilmesi için hazırlıkların tamamlandığı kaydedildi.

Açıklamada, Türk Kızılayının bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiği vurgulandı.