Emekli İkramiyesi İle Okul Yaptırdı

Van'da PTT'de 21 yıl çalıştıktan sonra emekliye ayrılan Türköz Zor'un birikimiyle yaptırdığı 3 derslikli anaokulu törenle hizmete açıldı.

Emekli İkramiyesi İle Okul Yaptırdı
Buzhane Mahallesi'ndeki Tuşba İlköğretim Okulu yanında bulunan anaokulun açılış törenine, Van Valisi Münir Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu, Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, AK Parti Van İl Başkanı Mustafa Bilici ve hayırsever Zor ailesinin fertleri ile bazı kurum müdürleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından folklor gösterisi ile devam eden törende konuşan hayırsever Türköz Zor, kelimelerle ifade edemeyecek kadar çok mutlu olduğunu söyledi. Annesi ve ablasının da hayatta olması durumunda yapılan okula katkı sunacaklarından emin olduğunu belireten Türköz Zor, "21 yıllık memurluk birikimimi okula yatırdım. Çok mutluyuz. Anne ve ablamın ismini ölümsüzleştirmek istedik. Bunu da yerine getirdiğim için çok mutluyum" dedi.
Ali İhsan Sayılır'ın ardından kürsüye çıkan Van Valisi Münir Karaloğlu ise, hayırsever aileyi kutladığını belirterek, "Zor ailesinden daha zengin binlerce insan vardır. Bu bir gönül işidir. Dünya sizin olsa da gelip okul yapamazsınız. Türköz Hanım emekli ikramiyesini alıp bize geldi. Anne ve ablasının ismini ölümsüzleştirmek istediğini söyledi. Bizde çok memnun olduk. Zor ailesinin herkese örnek olmasını istiyorum" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Türköz Zor ve beraberindeki babası Hüsnü ve kardeşi Ali Zor, Vali Münir Karaloğlu ile birlikte 3 derslikli anaokulunun kurdelesini kesti. Sınıfları gezerek öğrencilere hediyeler dağıtan Vali Karaloğlu ve beraberindekiler daha sonra okuldan ayrıldı.