Demirel'den Kamyonetçilere Destek

CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, şehirler arası taşımacılık için aranan 25 ton şartının kaldırılmasını istedi.

Demirel'den Kamyonetçilere Destek
Milletvekili Demirel, Bursa'da kamyonetçi esnafı ile bir araya geldi. Mecliste Ulaştırma Bakanlığı bütçesi görüşülürken CHP gurubu adına konuşma yaptığını hatırlatan Demirel, "Ben, meclisteki konuşmamda, kamyonetçilerin ciddi sıkıntıları olduğunu ifade ettim. Bu sıkıntıların bir an önce giderilmesini istedim. Kamyonetçi esnafının en büyük meselesi şehirlerarası taşımacılık yapamamalarıdır" dedi.
Demirel, kamyonetlerin de kamyoncular gibi şehirler arasında yük taşıyabilmesi gerektiğini savunarak, "Kendilerinden K1 belgesi istenerek 25 ton barajı şart koşuluyor. Bu yanlış uygulamaya bir an önce son verilmelidir" şeklinde konuştu.
Taşımacılık sektörü mensuplarının zor günler geçirdiğini anlatan Demirel, "Son yapılan ÖTV ve KDV ve benzin zamları ile nakliyecilik yapan esnafın beli büküldü. Kazandıklarını vergiye, stopaja, mazota veriyorlar. Gerekli indirimler derhal yapılmalıdır" diyerek, hükümete çağrıda bulundu.
Kamyonet şoförü Kaya Ali Din ise, "Ben üniversite öğrencisi çocuğumun eşyasını dahi şehir dışına taşıyamıyorum. Şehir dışına gezmeye bile gidemiyoruz. Bizler Kamyoncular ve Kamyonetçiler Odası'na kayıtlıyız. Bizim çektiğimiz sıkıntıları yakınen biliyorlar, mevcut sınırlandırmaların kaldırılması için sağ olsunlar bizlere desteklerini esirgemiyorlar" ifadesini kullandı.
Bir başka kamyonetçi Kazım Yıldız ise, "Bizim belimizi büken şey 25 ton şartı aranmasıdır. Ben nasıl 25 ton taşıyabileyim? Benim aracımın istiab haddi belli. Buradan İstanbul'a 300 kilo yükü olan birisini götürmemiz yasak. Ben kamyonetimi devretmek istesem bile böyle bir hakkı bana veremiyorlar. Ya bu işi bırakacaksın ya da aynı şartlarda çalışmaya devam edeceksin deniyor" diyerek, mevzuatın değiştirilmesini istedi.
Kamyonetçilerle çay ocağında sohbet eden Demirel, "Biz sıkıntılarınızın farkındayız ve bu işin sonuna kadar üstüne gideceğiz" diyerek, kamyonetçilere destek verdi.