Cihan Haber Ajansı Ön Gündemi

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 11. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi İstanbul'da başlıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ekonomik İşbirliği Teşki

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 11. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi İstanbul'da başlıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesine katılmak üzere Türkiye'de bulunan Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile Tarabya Köşkü'nde bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Gül, Conrad Otel'de Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman ile görüşecek, Türk-Tacik İş Forumuna katılacak.

Gül, Tarabya Köşkü'nde Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesine katılmak için Türkiye'de bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Kazakistan Başbakanı Karim Massımov ile ayrı ayrı görüşecek.

(12.15-15.00-15.30-16.45-17.30)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki çalışma ofisinde, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşecek, zirveye katılan konuklar onuruna akşam yemeği verecek.

Başbakan Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesine katılmak üzere Türkiye'ye gelen İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile görüşecek. (18.00-19.00-20.30)

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu Güven Hastanesi'nde ziyaret edecek. (11.30)

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve beraberindekiler Anıtkabir ziyareti yapacak. (11.00)

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara Sheraton Otel'de Zafer Havalimanı'nın yapımıyla ilgili imza törenine katılacak. (09.30)

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Levy, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na ''İsrail'deki yangının söndürmede Türkiye'nin uçak yardımı''nda bulunması nedeniyle teşekkür ziyaretinde bulunacak. (15.00)

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün katılımıyla, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde "Geleneksel Vergi Ödül Töreni" yapılacak. Ardından Bakan Ergün, tarımın yıldızları ödül törenine katılacak. (11.00-15.00)

Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin düzenlediği toplantıya Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik konuşmacı olarak katılacak. (17.00)

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, YÖNETDER'in panelinde ''başarılı olmanın yollarını'' anlatacak. (20.00)

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (İZSİAD ) düzenlediği toplantıya Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Fettah Tamince, konuk olarak katılacak. (13.00)

Kıbrıs gazilerinin KKTC ziyareti izleniyor.

Yunan Parlamentosu, 2011 bütçesini görüşecek.

Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki Soçi kentinde 20 metre yükseklikteki vinçte mahsur kalan Türk işçi (40) özel operasyonla kurtarıldı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda gruplarda 2. maçlar Kırıkhanspor - İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Beypazarı Şekerspor - Medical Park Antalyaspor, Beşiktaş - Konya Torku Şekerspor, Gençlerbirliği – Ankaragücü ve Gaziantepspor – Galatasaray müsabakalarıyla tamamlanacak. (13.30-18.00-19.00-20.15)

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Başkan Mahmut Özgener Başkanlığı'nda Türk spor basınının yöneticileri ile birlikte sezonun ilk yarı değerlendirmesi, sporda şiddet yasası ve ikinci yarı ile ilgili görüş alış-verişinde bulunacak. (12.00)