Chp Giresun Milletvekili Karaibrahim Ve İl Başkanı Gezmiş Chp Kurultayı'nı Değerlendirdi

CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim beraberinde bulunan İl Başkanı Aykut Gezmiş ile basın toplantısı düzenledi.

Chp Giresun Milletvekili Karaibrahim Ve İl Başkanı Gezmiş Chp Kurultayı'nı Değerlendirdi
Parti Meclisine giremediği CHP kongresini değerlendiren Milletvekili Karaibrahim, "Büyük bir ilgi ve coşkuyla geçen CHP kongresi iktidara yürüyüş adımı olmuştur. Yapılan kongrede eski genel başkanımız Deniz Baykal veya genel sekreterimiz Önder Sav'ın yanında olduğum için Parti Meclisi'ne giremeyişim yönündeki değerlendirmeler doğru değildir. Öyle olsaydı gerek Baykal'ın gerekse Sav'ın yanında çalışan onlarla beraber hareket eden bir çok kişi de bugün Parti Meclisi'nde olmazlardı. Bu değerlendirmeler yersizdir. Merkez Yürütme Kurulu'nu da belirleyerek yolumuza devam edeceğiz" dedi.
CHP Parti Meclisi'ne girmesi gerektiğini de ifade eden Karaibrahim "Parti Meclisine giremeyişimden dolayı üzüntü duymuyor da değilim. Parti Meclisine girmeliydim. Çünkü ben şahsım adına değil, Giresun adına, Karadeniz adına Parti Meclisinde olacaktım. Karadeniz'den sadece Parti Meclisine Trabzon İl Başkanı Volkan Canalioğlu girebilmiştir. Karadeniz'de daha güçlü olabilmek için bir iki kişinin daha olması gerekirdi. Bu kişilerden birisi de Giresun'dan olmalıydı. Bu üzüntümü Genel Başkanımıza da ileteceğim. Ancak mücadelemiz bitmiş değildir. Kişilerin hiç önemi yoktur. Biz Parti Meclisi'nde olsak ta olmasak da mücadelemizi sürdüreceğiz. Çünkü CHP iktidar olmazsa Giresun'a, Karadeniz'e Türkiye'ye yazık olacaktır. Türkiye değiştirilmek isteniliyor. Bunun hep beraber önüne geçmeliyiz" diye konuştu.
Karadeniz Sahil Yolu Giresun şehir içi geçişindeki dolgu alanlarının Giresun Belediyesi'nin kullanımından alınarak Milli Emlak'a geçmesiyle ilgili olarak buraların birilerine verilmek istendiğini ileri sürdüğü için hakkında AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli tarafından dava açıldığını da belirten CHP Milletevkili Eşref Karaibrahim " Dolgu alanlarının belediyeden, Milli Emlak'a geçmesiyle ilgili olarak aldığım bilgiler doğrultusunda bu alanları Nurettin Canikli'nin birilerine vermek istediğini açıklamıştım. Bu iddiam üzerine Canikli tarafından 10 bin TL tazminat davası açıldı" bilgisini verdi.
CHP Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş ise Karadeniz'de milletvekillerinin Parti Meclisi'ne giremeyişi ve sadece Trabzon İl Başkanı'nın girişiyle ilgili yaptığı açıklamada "İl Başkanları olarak yapılan toplantıda bize milletvekilleri üzerinden bir değerlendirme yapılmamasını onu parti merkezine bırakılması yönünde istek geldi. Bizimde milletvekilleri hakkında tercih yapmamızın önü kesilmiş oldu. Bizde bunun dışında tercihimizi Tarbzon il başkanından yana kullandık" ifadelerini kullandı.