Beyaz et sektörü yılbaşını bekliyor

Beyaz et sektörü Kurban Bayramı nedeniyle düşen satışların yılbaşında artmasını bekliyor.

İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan listeye göre ül

Beyaz et sektörü Kurban Bayramı nedeniyle düşen satışların yılbaşında artmasını bekliyor.

İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan listeye göre ülke genelindeki en büyük firmalar arasında 567'inci sırada yer alan Beyza Piliç, 2010 yılını yılbaşında artan satış grafiği ile kapatmak 2011 yılında ise açılması muhtemel İran pazarına yönelerek beyaz et sektöründe hareketlenme bekliyor.

Beyza Piliç Genel Koordinatörü Necmettin Çalışkan, vatandaşın alım gücünde yaşanan sıkıntı ve yaşanan Kurban Bayramı'nın etkisiyle beyaz ette tüketimin ciddi olarak durduğunu söyledi.

Tavuk tüketiminde yaşanan krizi aşmak için yılbaşının gelmesini beklediklerini aktaran Çalışkan bu beklentinin nedenini Türkiye'de dünya ülkelerinin aksine yılbaşında fazla piliç tüketimi olarak gösterdi.

Beyaz et sektöründe esas rahatlamanın İran'a yapılacak müzakerelerin olumlu sonuçlanmasıyla yaşanacağını ifade eden Çalışkan, "Sektördeki esas rahatlama için şuan devam eden İran müzakerelerinin olumlu sonuçlanmasını bekliyoruz. Bununla birlikte piyasanın rahatlayacağını umuyoruz. Şuanda sektör olarak başta Irak olmak üzere Türkî Cumhuriyetlere, Afganistan'a ihracat yapılmakta ama esas ana ülke Irak. Önümüzdeki dönemde buna İran ve diğer Körfez Ülkelerinin ilave olmasını bekliyoruz" dedi.

Beyza Piliç olarak Adana ve Hatay genelinde son teknoloji ile donatılmış tesislerde beyaz et üretimi yaptıklarını kaydeden Çalışkan Hatay'daki tesislerine üreme ve yumurta, Adana'daki tesislerde ise kesim ve ambalajlama işlemlerini yaptıklarını söyledi.

Bini aşkın personel istihdamı sağlayarak bölgenin pek çok ilinde faaliyet gösteren Beyza Piliç'in Hatay'daki, tesislerinde 150 bin adet damızlık tavuk bulunuyor. Damızlık tavuklar bu tesislerdeki 160 ayrı kümeste yine Beyza Piliç bünyesindeki yem fabrikasından çıkan yemlerle besleniyorlar.