Belediye Başkanı Yılmaz'ı 'zübük'e benzeten Vali Akpınar'a 5 bin TL tazminat

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın, kendisini 'zübük'e benzeten Vali Halil İbrahim Akpınar hakkında açtığı tazminat davasında, 1. Asliye Hukuk M

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın, kendisini 'zübük'e benzeten Vali Halil İbrahim Akpınar hakkında açtığı tazminat davasında, 1. Asliye Hukuk Mahkemesi kararını verdi. Mahkeme, Akpınar'ın, Yılmaz'a 5 bin TL tazminat ödemesini kararlaştırdı. Vali Akpınar'ın, kararı temyize götürmesi bekleniyor.

Kararnameyle Bolu'dan Bilecik'e atanan Vali Halil İbrahim Akpınar, 3 Haziran tarihinde vedalaşırken, 'Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile anlaşamadıkları' yönündeki soru üzerine, şunları söylemişti: "Benim tüm Bolulularla herhangi bir problemim yok. Kendilerine sağlık ve huzur diliyorum. Sadece bir tek 'zübük' diye adlandırdığım şahıs hariç hakkım varsa herkese helal olsun. Kendilerinden helallik diliyorum. Ama o 'zübük' konusunda aynı düşünceye sahip değilim. Allah onu ıslah etsin. Başka da bir şey demiyorum."

Kamuoyunda tartışma oluşturan 'zübük' benzetmesi sonrası Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, gazete ve televizyon haberlerini kanıt göstererek, Akpınar hakkında 10 bin TL'lik tazminat davası açmıştı. Bugün, 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşma sonrasında Akpınar'ı, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a hakaret ettiği gerekçesiyle 5 bin TL tazminat ödemeye mahkum etti. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, alacağı parayı, Şehit Polis Aileleri Vakfı'na vermeyi düşündüğünü söyledi.

ZÜBÜK KİMDİR?

Zübük, Aziz Nesin'in kitabıdır. 1980 yılında Kemal Sunal'ın başrolde oynadığı 'Zübük' filminin senaryosu bu kitaptan uyarlandı. Her an her yerde gerçekleşebilecek türden olaylar, alaylı bir tarzla anlatılıyor. "Zübükzâde İbraam"ın halkı kandırmasına rağmen önce belediye başkanı, sonra milletvekili seçilmesi, hiçbir vaadini tutmamasına karşın desteklenen adam olması kitabın konusu.