Vali Ramazan Sodan Dağıtımı Geciken Kömürlerle İlgili Açıklama Yaptı

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından fakir ve yardıma muhtaç ailelere dağıtılan kömürlerin dağıtımının gecikmesine muhtarların tepki göstermesi üzerine Vali Ramazan Sodan, konuyla ilgili açıklamada bulundu

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından fakir ve yardıma muhtaç ailelere dağıtılan kömürlerin dağıtımının gecikmesine muhtarların tepki göstermesi üzerine Vali Ramazan Sodan, konuyla ilgili açıklamada bulundu.
Vali Ramazan Sodan yaptığı açıklamada, Adıyaman merkez ve merkeze bağlı ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca 2010 yılı için toplam 31 bin 850 ton kömür talep edildiğini ve Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile Valilik arasında 02 Haziran 2010 tarihinde protokol imzalandığını kaydetti.
Vali Ramazan Sodan, kömür dağıtımı için sevkiyatın başlanması beklediklerini fakat sevkiyatın gecikmesi üzerine, 13 Eylül 2010 tarihinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü ile Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğüne tedbir amaçlı gerekli yazıların yazıldığını ve sevkiyatın bir an önce başlanması isteğinin iletildiğini dile getirdi.
Vali Sodan, "Kasım ayının 15'i itibariyle ilimize aralıklarla kömür sevkiyatı yapılmış olup, kar ve yağmur yağışından etkilenmemesi için uzak ilçelerimiz olan Gerger, Çelikhan, Sincik ve Kahta'ya toplamda 4 bin 200 ton kömür ulaştırılmıştır. İlimize sevkiyatın devamı halinde il ve ilçelerimize kömür dağıtımına devam edilecektir. Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğüne gönderilen 15 Aralık 2010 tarih ve 1539 sayılı yazı ile de kömür
sevkıyatının bir an önce yapılması tekrar talep edilmiştir. Konu Valiliğimizce devamlı takip edilmekte olup, kömür sevkıyatındaki gecikmenin ülke genelinde olduğu, sebebinin de Devlet Demiryollarındaki bazı aksamalardan ileri geldiği bilgisi verilmiştir" dedi.