Malatya Belediyesi Aşure Dağıtımı Yaptı

Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği aşure dağıtımına bu yılda devam etti.

Esenlik Marketlerin Yeni Cami yanında bulunan 16. Şubesinde gerçekleştirilen geleneksel aşure dağıtımına; Vali Yardımcıları Şükrü Özcan ve Sezer Işıktaş, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi Genel Müdürü Hacı Uğur Polat, Malatya Belediyesi Fuarcılık Müdürü Murat Nalçacı, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, İl Müftüsü Hacı
Yusuf Gül, TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve ESOB Başkanı Şevket Keskin, ESKKK Başkanı Ali Evren ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Aşure dağıtımı öncesinde bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Şükrü Özcan, "Farklılığımızı hep zenginlimiz bildik. Aşure de bunların sembollerinden birisi. İnşallah ülke adına daha güzel günlere kavuşmamızın yolunun devlet büyüklerimizin de ifade ettiği gibi farklılıklarımızı zenginlik olarak telaki etmemize bağlı" dedi.
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, Esenlik şirketinin Malatya'ya ekonomik katkının yanı sıra sosyal katkıda da bulunduğunu ifade ederek, "Bizim geleneğimizden olan ve yaşatmamız gereken ve son günlerde de birçok sivil toplum kuruluşu ile vakıfların bu tür etkinlikleri yapmaları, gerçekten bizim dayanışmamıza, birliğimize ve beraberliğimize vesile oluyor. Bu açıdan da Esenlik şirketimiz, sadece Malatya'ya ekonomik olarak sunduğu katkının dışında, birçok alanda katkı sunuyor. Sosyal alanda da ciddi
şekilde Malatya'ya katkıda bulunuyor. Aşure de bunlardan bir tanesi. Aşure dağıtımının sadece sivil toplum kuruluşları ve vakıflarla kalmaması lazım, her kesin imkanı ölçüsünde aşure yapıp, kolu komşusuna da dağıtması lazım. Bu geleneğimizi sürdürmeliyiz. Bu tür etkinlikler, arkadaşlığa, dostluğa ve dayanışmaya büyük katkı sağlamaktadır" diye konuştu.
Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli de, "İnsanları bir araya getiren ve bütün mahlukatı tufandan koruyan bir gemiye ihtiyaç vardır. İşte takdir edersiniz ki, bu geminin adı sevgidir. İnsanlık tarihi ve insanlık alemi, ancak ve ancak sevgi denen bir kurum ile kurtulabilmiştir. İslam'ın güzide günlerinden bir tanesi olan ve milli gelenek, göreneklerimizi oluşturan bu mukaddes aşure günümüz Türkiye'sinde elbette ki, milli birlik ve beraberliğimize çok önemli katkılar sağlamaktadır"
ifadelerini kullandı.
İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül ise, "Aşure, malumunuz olduğu üzere çok çeşitli gıda maddelerinin bir araya gelmesiyle meydana getirilen bir tatlı türüdür. Nasıl ki, bu değişik gıdalardan oluşan maddeler, bir araya gelerek, birbirleriyle kaynaşıyor aynı tada ortak oluyorsa, şuandaki cemaatimizin bir araya gelişi de bunun en güzel bir örneğidir. Güzel adetlerimiz olmazsa, neredeyse bir araya gelmemiz güçleşecek. Allah'a binlerce hamdolsun devlet ve millet şuanda bir aradayız. Bundan daha güzel bir birliktelik
olamaz" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından aşure dağıtımı gerçekleştirildi. Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çömçeyle kaselere aşure doldurarak, protokol ve vatandaşlarla ikram etti.
Vatandaşlar, aşure dağıtımına yoğun bir ilgi gösterdi.