Köylüler ilçeye katılım için referandumunda 'Evet' dedi

Sinopun Ayancık ilçesinde yapılan referandumla birlikte bir mahalle daha ilçe sınırlarına dahil edildi. Böylece ilçe nufusu 12 binden, 14 bine çıkmış

Sinopun Ayancık ilçesinde yapılan referandumla birlikte bir mahalle daha ilçe sınırlarına dahil edildi. Böylece ilçe nufusu 12 binden, 14 bine çıkmış oldu.

Ayancık Belediyesi, belediye sınırları dışında kalan Dolay köyüne bağlı yaklaşık bin 500 nüfuslu Beşiktaş mahallesini pazar günü yapılan referandumla belediye sınırlarına dahil etti. Referandumda 'evet' diyen vatandaşlar, ilçenin geleceği için önemli bir adım atmış oldu.

Referandum ardından açıklama yapan Belediye Başkanı Ayhan Ergün, sonucun ilçe için mutluluk verici olduğunu söyledi. Amaçlarının, belediye sınırları dışında kalan bölgelerde yaşayan vatandaşlara belediye hizmetlerinin en iyi şekilde verilmesi yanında, ilçe nüfus potansiyelini artırarak genel idarenin katkısını en üst seviyede çıkartmak olduğunu kaydeden Ayhan Ergün, "Ayancık her yönüyle büyümeye devam ediyor. Yapılan son referandumla birlikte Dolay köyüne bağlı ve 350 konutun bulunduğu Beşiktaş mahallesi belediyemiz sınırlarına dahil edilmiş oldu. Referandum sonucuyla birlikte Ayancık ilçesinin nüfusu 12 binlerden yaklaşık 14 binlere ulaşmış oldu. Hedefimiz, ilçemize komşu olan diğer köyleri de zaman içerisinde belediye sınırları içerisine almak. Ayancık ilçesinde ikamet eden, fakat kayıtları köylerde gözüken ya da tayinle ilçemize gelmiş olup da kayıtları geldikleri yerlerde gözüken vatandaşlarımız için de tarama yapılıyor. Bu çabalarımız sonucunda nufusumuzu daha da artırmanın peşindeyiz." dedi.