Konacık'ta 'Aşure Günü' Etkinliği

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Konacık Beldesi'nde Cem Vakfı tarafından aşure günü düzenlendi.

Açık havada düzenlenmesi planlanan Aşure Günü etkinliği, havanın yağışlı olması nedeniyle Cem Vakfı Bodrum Şubesi Cem ve Kültür Evi bitişiğindeki Konacık bir kafeteryada gerçekleştirildi.
Düzenlenen etkinliğe, Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, Bodrum İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun ile Belediye Meclis Üyeleri, MHP Konacık Belde Başkanı Burak Söğütlü ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Cem Vakfı Bodrum Şubesi Cem ve Kültür Evi Başkanı ve aynı zamanda Konacık Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Çuhadaroğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Konacık Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Nergis ile dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Cem Vakfı Bodrum Şubesi olarak Muharrem Ayı nedeniyle düzenlenen Aşure Günü'nde Cem Vakfı Bodrum Şubesi Cem ve Kültür Evi Başkanı Mehmet Çuhadaroğlu şunları söyledi. "Muharrem Ayında biz Aleviler oruç tutarız, orucun bittiği günde aşure dağıtırız. Yüce kitabımızın emri olduğu için, peygamberimiz ve tüm peygamberler tuttuğu için, peygamber ehlibeytinin sevgisi için, ahlaklı ve erdemli bir insan olup kötülüklerden uzak olmak için, nefsimizi ıslah edip "İnsan-ı Kamil" olmak için muharrem ayında oruç tutuyoruz" dedi.
Etkinlikte bir konuşma yapan Bodrum İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit " Bugün burada aşure günü adı altında tertiplenmiş olunan; birlik, beraberlik ve bu güzelliğin yakalanması için atılan adımlardan dolayı başta Konacık Cem Vakfı Başkanı olmak üzere diğer bütün yetkilileri ve hepinizi tebrik ediyorum" dedi.
Böyle özel bir günde böyle bir etkinliğe katılmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir ise şunları söyledi. " Bugün hepimizin şöyle şapkamızı önümüze koyup düşünmemiz gereken günlerden biri. Aslında birbirimizden farkımız yok. Aynı Allah'a, aynı peygambere inanıyoruz. Dört halifeleri biliyoruz. Aynı şeyleri konuşuyor, aynı şeylere hüzünlenip, ağlıyor ya da seviniyoruz. Hepimiz aşure pişiriyoruz. Ama nedense yıllarca hep ayrı dediler bize. Biz birdik ama hep ayrı dediler. Şurada bayrak var; hilali, yıldızı, kanı hepimiz için çok değerli. Son yıllarda hepimiz bir şey anlamaya başladık. Şunu anlıyoruz ki farklılık istedikten sonra öz evladımızdan kendimizi farklı hissedebiliriz. Birlik istedikten sonra en yabancı ile bir olabiliriz. Bunun için birbirimizi tanımamız, komşuyu tanımamız lazım. Önce kendimizi tanıyacağız. Şimdi kendini bilmeden toplumu bilmeye çalışıyoruz. Fikir sahibi olmadan fikir sahibi olmaya çalışıyoruz. Ben kendimce öz eleştiri yaparak, diyorum ki hepimiz için; insan olarak, yöneticiler olarak, halk olarak öncelikle kendimizi sonra değerlerimizi, vatanımızı ve bayrağımızı tanıyalım. Ondan sonra karar verelim" dedi
Etkinlikte Cem Vakfı Bodrum Şubesi Cem ve Kültür Evi Yönetim Kurulu Üyesi ve dede sıfatıyla bilinen Fevzi Erdoğan aşure duası yaptırdı. Aşure dağıtımının ardından,Grup Efsane'nin Semah müziği eşliğinde devam etti.