Bursa'da Şeb-i Arus Coşkusu

Osmangazi Belediyesi, Hazreti Mevlana'yı ölümünün 737. yıldönümünde andı.

Bursa'da Şeb-i Arus Coşkusu
Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği'yle birlikte Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen şeb-i arus programına yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Hz. Mevlana'nın yolunu anlatan Mevlevi üstadı Mustafa Özbağ, salonu dolduran binlerce insana duygulu anlar yaşattı.
"737 yıl önce tüm insanlığa hitap eden bir mesaj geldi: Gel, ne olursan ol yine gel" diyerek konuşmasına başlayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Hz. Mevlana'nın Türk- İslam kültürü için büyük önem taşıdığını söyledi. Hz. Mevlana'nın bütün dünyayı etkilediğine dikkat çeken Dündar, "Bu gece, dünyaya damgasını vurmuş Hz. Mevlana'yı sema gösterisiyle anıyoruz. Mevlana, insan hakları alanında çok farklı bir anlayışın mimarıdır. Onun anlayışı, dil, din, ırk ayırt etmeksizin herkesi kapsar" diye konuştu.
Dündar, gecede emeği geçen herkesi kutladı.
Daha sonra,Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği semazenleri gösteri yaptı. 42 semazen ve 38 müzisyenle gerçekleştirilen törende Türkiye'nin en küçük semazeni 4 yaşındaki Muhammet Hasan ilgi odağı oldu. Muhammet 45 dakika boyunca sema gösterisine eşlik etti.
Geceye Vali Vekili Adnan Kayık, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Osmangazi İlçe Başkanı Refik Özen de katıldı.
Mevlevi üstadı Mustafa Özbağ, Dündar'a Mevlevi hırkası ve sikkesi hediye etti.