Başbakan Erdoğan'ın Açtığı Fabrikada Üretim Başladı

Muşlu girişimcinin Organize Sanayi Bölgesi'nde açtığı Irmak Çikolata Fabrikası'nda üretime başlandı

Başbakan Erdoğan'ın Açtığı Fabrikada Üretim Başladı
Muşlu girişimcinin Organize Sanayi Bölgesi'nde açtığı Irmak Çikolata Fabrikası'nda üretime başlandı. Günlük 10 ton üretim yapılacak olan fabrikada ayrıca bir ay içerisinde ihracat yapılacağı belirtildi.
Geçtiğimiz cumartesi günü Başbakan Erdoğan'ın açılışını yaptığı 35 fabrikadan biri olan Irmak Çikolata Fabrikası'nda üretim başladı. İlk üretim nedeniyle fabrikada tören düzenlendi. Düzenlenen törene Vali Erdoğan Bektaş, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz, İş Kur İl Müdürü Mikail Gökarslan, sanayiciler ve davetliler katıldı. Törende fabrikayla ilgili bilgi veren Irmak Çikolata Fabrikası işletmecisi Mustafa Bozkurt, işe başlarken günlük 6 ton çikolata üretmeyi hedeflediklerini ama 10
ton çikolata üretimi gerçekleştirmeye başladıklarını söyledi. Fabrikanın yaklaşık 1 milyon TL'ye mal olduğunu dile getiren Bozkurt; "Yapmış olduğumuz tesisi tamamladık ve üretime başladık. Artık sizin de sayenizde açılışı yapacağız. Toplam 1 milyon TL civarında harcama yaptık. İhracat için bağlantılarımız var. Fabrika geç tamamlandığı için üretim belgesi de geç çıktı. Prosedürlerin tamamlanmasıyla birlikte ihracata başlayacağız. Yeni fabrikanın ihracat durumu daha iyi olacak. Yeni fabrikayı 6. ayda açmayı
planlıyoruz. Buranın günlük kapasitesini daha önce 6 ton olarak hesaplamıştık ama şu anda 10 tona çıkardık. 10 tane kendi kalifiye personelimizin yanında İş-Kur tarafından 25 kursiyer bize gönderildi" dedi.
Vali Erdoğan Bektaş ise fabrikanın Başbakan Erdoğan tarafından açıldığını ve bugün üretime başladığını belirterek; "Organize Sanayi Bölgesi'nde 7 tesis var ve bu aktif olarak çalışan üçüncü fabrika. Yatırımcımıza kendi memleketinde yatırım yaptığı için teşekkür ediyorum. Muş artık imalat yapan, ihracat yapan, iç dış pazarları kollayan işadamlarına sahip. Dolayısıyla ben çok mutluyum. Muşluların da mutlu olacağını umuyorum" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Erdoğan Bektaş ve beraberindekiler, fabrikada incelemelerde bulundular.
(NA-MET-EA-Y)