Yeşilay Genel Başkanı Balcı: Bağımlılıklarla mücadeleyi milletçe yürüteceğiz

Türkiye Yeşilay Genel Başkanı Muharrem Balcı, alkollü içki konusunda 'İçki kötülüklerin anasıdır' sözünü hatırlatarak, bağımlılıklarla mücadeleyi mill

Türkiye Yeşilay Genel Başkanı Muharrem Balcı, alkollü içki konusunda 'İçki kötülüklerin anasıdır' sözünü hatırlatarak, bağımlılıklarla mücadeleyi milletçe yürüteceklerini kaydetti.

Yeşilay Genel Başkanı Balcı yaptığı yazılı açıklamasında, alkollü içki kullanımının çağdaşlık göstergesi olarak değerlendirilmesini eleştirdi. Balcı, kamu kurumlarının dahi alkollü içkiler üreten firmalarla sponsorluk anlaşmaları yaparak spor okulları açılmasına, okullara bu firmaların isimlerinin verilmesine tanık olduklarını söyledi.

'İçki kötülüklerin anasıdır' sözünü anlayamayanların empati yapmaları gerektiğini belirten Balcı şunları söyledi: "Beyinin öldüğü gün bebeğini doğuran anne ile empati. Haberi okuduğunda sadece 'Aman Allahım' demek yetmez. O katillere bu imkânları hazırlayanları suçlamak, insanları ve ülkenin geleceğini karartanları mahkum etmek gerekir."

Okullarda bira reklamının yapılmasına sebep olanların yargılanması gerektiğini savunan Balcı, Yeşilay olarak, ismi okullara verilen alkollü içki üreten firmaların sponsorluk anlaşmalarının hukuken batıl olduğunu ve feshedilmeleri gerektiğini bürokratlara ihtaren bildirdiklerini kaydetti.

Bir sivil toplum kuruluşu olarak bu konunun üzerine gideceklerini ve her türlü eylemselliği deneyeceklerini söyleyen Balcı, bağımlılıklarla mücadeleyi milletçe yürüteceklerini ifade etti.

ÇAKMAK GAZINA DİKKAT

Türkiye haftalardır oyun oynadığını sanarak çakmak gazı soluyup hayatlarını kaybeden çocukların olduğunu belirten Balcı, "İstanbul, İzmir, Bursa ve Çanakkale'de yaşayan ve yaşları 14 – 15 arasında değişen dört çocuğun bu yeni trend bağımlılıklara kurban verdiklerimizden. Bu konuda çocuklarımızdan evvel ebeveyn olarak kendimizi sorgulamamız gerektiğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.