Vatso Heyeti Erciş'te

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, beraberindeki heyetle birlikte Erciş'te çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Vatso Heyeti Erciş'te
VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, beraberindekilerle birlikte ilk olarak Erciş Kaymakamı Ramazan Fani'yi makamında ziyaret etti. VATSO'nun çalışmaları hakkında Kaymakam Fani'ye bilgi veren Kandaşoğlu, Erciş'in her geçen gün gelişip büyüdüğüne dikkat çekerek, gayretli çalışmalarından ötürü Kaymakam Fani'yi kutladı.
Kaymakam Fani ise VATSO Yönetim Kurulu Başkanı ve yöneticilerini Erciş'te görmekten mutluluk duyduklarını söyledi.
Daha sonra beraberindeki heyet ile birlikte Erciş Belediyesi'ne geçen Kandaşoğlu, Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci'yi ziyaret etti. Başkan Çiftci'nin çalışmalarını her zaman takdire şayan gördüklerini belirten Kandaşoğlu, VATSO olarak Başkan Çiftci'yi bir kez daha kutladıklarını söyledi. Erciş'in gün geçtikçe büyümesinin kendilerini de sevindirdiğini belirten Kandaşoğlu, bu büyümede Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci'nin büyük rolünün olduğunu söyledi.
Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci de, VATSO Yönetimi Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu ile beraberindeki heyeti Erciş'te görmekten onur duyduklarını belirtti. Kandaşoğlu'nun ekibi ile birlikte Van'ı çok mükemmel bir şekilde temsil ettiğini belirten Çiftci, "Sizin cesaretiniz hepimizin ortak birikimidir. Özelikle alt yapı projeleri konusunda da bizim için, Van için önemli katkılar sağlamaktasınız. Sizlerin de belirttiği gibi Van, AB projeleri konusunda bir kaç kez ülkemizde birinci olmuştur. Bu çok çok önemli bir konudur. Kaynakları iyi kullanmak gerekiyor. Bilgi olmadan, birikim olmadan, proje olmadan bir yere varmak imkansızdır. Siz projenizi ortaya koydukça ilimize, ilçemize faydalı yatırımlar gelecektir. Bunu da VATSO olarak şahsınızda çok güzel gerçekleştirmektesiniz. Hatırlayacağınız üzere, Van Gölü Belediyeler Birliği olarak geçmişte sempozyumlar düzenlemiştik. Kürsüye çıkan ulusal basından birçok gazeteci arkadaşımız, ağabeyimiz, akademisyen, iş adamının ilk söyledikleri şey 'Van'a ilk kez geldiğimiz için özür diliyoruz. Bütün dünyayı gezdik, Alpler'e gittik. Ama kendi ülkemizin güzelliklerini görmedik. Van'ın böyle bir şehir olabileceğini tahmin etmiyorduk'. Bu Van ve ilçeleri açısından önemli bir noktaydı. Şahsınızla birlikte hakikaten Van çok önemli bir ivme kazanmıştır. Bazı yönetimler vardır makamlardan bir şeyler alırlar, bazı insanlar ve yönetimler de vardır geldikleri makama çok şey katarlar. Sizin yönetiminiz, şahsınız Van'a ve Van çevresine çok şey katmıştır. Çalışmalarınızdan dolayı bir kez daha sizleri kutluyorum" dedi.
VATSO heyeti daha sonra Erciş Ticaret ve Sanayi Odası'na geçerek Başkan Abdulkadir Aslan'ı ziyaret etti. Ziyarette ETSO'nun yönetim kurul üyeleri de hazır bulundu. ETSO Başkanı Abdulkadir Aslan, Kandaşoğlu'nu ve yönetimini Erciş'te ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.
Ardından ETSO tarafından misafirler onuruna yemek tertip edildi. Yemekten sonra Erciş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde ETSO ile VATSO'nun işbirliğiyle bir değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Erciş Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, oda olarak bütün ilçeleri sırasıyla ziyaret ederek AB projeleri hakkında bilgilendirme toplantıları yapacaklarını belirtti. Amaçlarının esnaf ve tüccarları Avrupa Birliği projeleri hakkında bilgilendirmek olduğunu belirten Kandaşoğlu, ''2005 yılında VATSO bünyesinde ilimizde Avrupa Birliği Bilgi Merkezi'ni kurduk. Avrupa Birliği'nin amacı, Van ve bölge halkının ihtiyaç duyduğu bilgiyi karşılamak ve karşılıklı diyalog sürecine katkıda bulunarak işbirliği artırıcı çeşitli etkinlikler düzenlemektir. İyi bir şekilde verim aldık. Van, Muş, Hakkari, Bitlis il ve ilçelerinde toplam 716 adet müracaat gerçekleşti. Ayrıca Proje Danışma Birimi'ni kurduk. Bu birimle birlikte 24 saat bütün tüccarlarımıza il ve ilçelerinde danışmanlık yaptık. Erciş, büyüyen gelişen kendini yenileyen Van'ın en büyük ilçesidir. Bizim için büyük bir güçtür. Bu tür projelerle sizleri bilgilendirmek ise bizim görevimizdir. 716 projenin içersinde 309 proje kabul gördü. 33 milyon 600 bin avro dolayında destek çıktı'' şeklinde konuştu.
Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci ve Erciş Kaymakamı Ramazan Fani'nin de birer konuşma yapmasının ardından VATSO Genel Sekreter Yardımcısı ve Van AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Kerem Oruç, VATSO'nun faaliyetleri ile AB projeleri konusunda katılımcılara sinevizyon eşliğinde bilgi verdi.
Programın sonunda günün anlam ve önemine binaen VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu tarafından Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, Belediye Başkanı Fatih Çiftci ile ETSO Başkanı Abdulkadir Aslan'a birer teşekkür plaketi verildi.