Meclis KİT Komisyonu'nda gerginlik

TBMM KİT Komisyonu'nda gerginlik yaşandı. Muhalefet partisine mensup bazı milletvekilleri, komisyonda yeterli çoğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle topl

TBMM KİT Komisyonu'nda gerginlik yaşandı. Muhalefet partisine mensup bazı milletvekilleri, komisyonda yeterli çoğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle toplantıya bir süre girmedi. AK Partili üyeler ise yeterli çoğunluğun bulunduğunu, ancak CHP ve MHP'li üyelerin konuyu sabote etmek için içeri girmediğinden çalışmaların başlatılamadığını savundu.

KİT Komisyonu, Türkiye Elektrik ve Dağıtım A.Ş.(TEDAŞ)'ın çalışmalarını denetlemek üzere saat 10.30'da toplanması gerekiyordu. Ancak KİT Komisyonu yeterli çoğunluk sağlanamadığı için zamanında toplanamadı. Muhalefet milletvekilleri denetim görevinin iktidar partisinde olduğunu ileri sürerek yeterli çoğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle içeri girmedi. Bir süre dışarıda bekleyen MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ve CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, bu duruma tepki gösterdi. Ancak AK Partili milletvekilleri toplantının başlaması için yeterli çoğunluk sayısı olan 13 kişinin bulunduğunu, fakat muhalefet partisine mensup milletvekillerinin içeri girmediği için toplantının başlayamadığını söyledi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, muhalefet milletvekillerini konuyu sabote etmekle suçladı. Karşılıklı suçlamalar devam edince AK Partililer, CHP'li ve MHP'li üyelere "Toplantıya neden girmiyorsunuz, siz girerseniz toplantı başlayacak. Siz denetleme yapmak istemiyor musunuz?" diyerek siyasi polemik yaptıklarını ileri sürdü.

Bunun üzerine muhalefet milletvekilleri, yeterli çoğunluğun olmadığını ispatlamak için basın mensupları ile birlikte içeri girdi. Ancak yapılan sayımda yeterli çoğunluğun bulunduğu anlaşıldı. Fakat burada bir süre daha karşılıklı suçlamalar devam etti. CHP'li Kamer Genç, Başkanlık Divanı'na kadar gelerek katılanların isimlerini almak istedi. Bu duruma tepki gösteren AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Çakır, Genç'e sert çıkışarak "Sen müfettiş misin otur yerine." dedi. Ortalığın sakinleşmesinin ardından komisyon çalışmalarına devam etti.