Lüks daireyi uyuşturucu tarlasına çevirmiş

İstanbul narkotik polisinin son operasyonu, sokaklarda satılan uyuşturucunun lüks stüdyo dairede bile nasıl yetiştirilip pazarlanabildiğini ortaya koy

İstanbul narkotik polisinin son operasyonu, sokaklarda satılan uyuşturucunun lüks stüdyo dairede bile nasıl yetiştirilip pazarlanabildiğini ortaya koydu. Ataşehir'de bir binanın 14. katındaki daireye giren polisler, uyuşturucu tarlasını andıran stüdyo dairede saksılar içinde yetiştirilen 'marihuana' ve sihirli mantar olarak bilinen uyuşturucu ele geçirdi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından alınan istihbarat bilgilerinden yola çıkılarak uyuşturucu satıcısı olduğu düşünülen bir zanlı ile irtibata geçildi. Zanlıdan elde edilen bilgilerden hangi uyuşturucuların temin edilebileceği ve bunların ne zaman teslim edilebileceği konusunda pazarlık yapıldı. Zanlı, istenen uyuşturucuyu temin edebileceğini belirtince polis harekete geçti. Zanlı gözaltına alınarak evinde arama yapıldı. Daha önce türlü yerlerde uyuşturucu zulası bulan narkotik timlerinin karşısına bu kez çok farklı bir manzara çıktı. Ataşehir Atakent'teki bir binanın 14. katındaki lüks stüdyo tipi daireye giren polisler, arama başlattı. Mutfakta, koltukta ve dolaplarda esrar, marihuana ve sihirli mantar (magic mushroom) ele geçiren polis, asıl şaşkınlığı son aramanın yapıldığı odada geçirdi. İnsan boyundan daha uzun halde ve saksılar içinde bir oda dolusu 'marihuana' bulan polisler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Saksılar içindeki 54 kök halinde marihuana, 98 gram sihirli mantar ve 1314 gram esrar ele geçirildi.

Yurtiçi Uyuşturucu ile Mücadele Büro Amirliği tarafından yapılan çalışmada yakalanan Vahdettin C. tutuklandı.