Kültür Bakanı Ertuğrul Günay Elazığ'da

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere tarifeli uçakla Elazığ'a gelen Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, gündeme ilişkin birtakım açıklamalarda bulundu.

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere tarifeli uçakla Elazığ'a geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Günay, Kemal Türkler davasıyla ilgili, "Üzerinden 30 yıl geçti. Yargı İstanbul'un ortaya yerinde işlenen bu cinayetin sözüm ona failini karara bağlayamadı ve dava düştü. Bu hukuk adına yüz kızartıcı bir olaydır" dedi.
Bakan Günay, Wikileaks internet sitesinin yaptığı yayına, "Dedikodu üzerinden Dünya siyasetini sürdüreceksek vah halimize diye düşünürüm. Çünkü çeşitli ülkelerdeki istihbarat elemanları sokakta duyduklarını rapor etmişler. O da bir biçimde şu anda bir sızıntı halinde dünyaya yayılıyor. Bunun üzerinden insanlar ilişkilerini sürdürecekse dünyayı çok büyük bir sıkıntı bekler diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
İstiklal Marşı'nın telifi konusundaki soruya gülerek cevap veren Bakan Günay, "Bir telif sorunu varmış maaselef kaydedilmemiş. Biz şimdi bu eksikliği gideriyoruz. Genel müdürümüz bir çalışma yapıyor" diye konuştu.
Bakan Günay bir başka soruya da şöyle cevap verdi:
"Yargının her yaptığını hükümetin tasarrufudur değerlendirmesi yaparsak kuvvetler ayrılığı sistemini bilmiyoruz demektir. Ben hukuk eğitimi gördüm. Yargı yazılı kurallar çerçevesinde baktığı için yargı dünyayı biraz geriden takip eder ne yazık ki. Bizim ülkemizde de bu yaşanıyor. Yargı bazı konularda adalet duygusunu pekiştirecek olan bir takım adımlar atıyor ama bu arada hayatın gerisinden geldiği toplumun gelişmesine ayak uyduramadığı bir çok noktada oluyor. O yüzden KCK davasında Türkiye'de yaygın bir
şekilde konuşulan bir dile bilinmeyen bir dil tabiri ancak dünyanın nereye gittiğini bilmeyen yargıçlar da demiyelim ama bir takım insanlar tarafından telafuz edilebilir. Bir dilin bir adı vardır bu dilide hepimiz biliyoruz."
Bakan Günay, "Tüylerimi ürperten bir konu var yargıyla ilgili. Türkiyenin en önemli isimlerinden biri olan Kemal Türkler 1980 'de öldürülmüştü ve üzerinden 30 yıl geçti. Yargı İstanbul'un ortaya yerinde işlenen bu cinayetin sözüm ona failini karara bağlayamadı ve dava düştü. Bu hukuk adına yüz kızartıcı bir olaydır. Kabul edilemez bir olaydır. Çünkü gerek Kemal Türkler gerekse Gün Sazak cinayetleri Türkiye'nin kanlı bir tuzağa çekilmesinin önemli karanlık adımlarıydı" şeklinde konuştu.