Kırşehir Tso Başkanı Müfit Göçen:

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen, "KOSGEB kredilerinin artırılması için girişimlerde bulunuyoruz" dedi.

Kırşehir Tso Başkanı Müfit Göçen:
KOSGEB'in işletmelere kullandıracağı faiz destekli kredilerin yetersiz kalması ve bazı işletmelerin girişlerinin yapılamaması, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen'i harekete geçirdi.
Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen, KOSGEB kredilerinden faydalanmak isteyen işletmelerin birçoğunun giriş yapamadığını ve kredi avantajlarından faydalanamayacağını, ödeneklerin yetersiz olması nedeniyle birçok Kırşehir işletmesinin kredi kullanamayacağını belirterek, " KOSGEB'in işletmelere vereceği faiz destekli kredilerle ilgili oda olarak her türlü duyuruyu ve çalışmayı yaparak, işletmelerimizin bu kredi avantajlarından faydalanmalarını istedik" dedi.
Göçen, "İşletmeler duyurulara anında cevap verip kısa sürede hazırlıkları tamamlayıp, bankalara müracaatlarını yaptılar. Yapılan açıklama ile de 23 Kasım 2010 tarihinde bankalar işletmelerin şifreleri ile KOSGEB'e girişlerini yaptılar. Ancak, bankaların KOSGEB girişlerinde sıkıntılar yaşandı ve gerek sistemlerin kilitlenmesi gerekse ödenek yetersizliği nedeniyle birçok firmanın girişleri yapılamadı" şeklinde konuştu.
Müracaatların sadece üçte birinin yapılabildiğini söyleyen Göçen, "İşletmelerin yarıdan fazlası yedek olarak kaydedildi. Bankalar müşterilerine karşı zor durumda kalırken, işletmelerimiz sıkıntı yaşadı. Bu sıkıntıların giderilmesi ve girişi yapılamayan işletmelerimizin de faiz destekli kredilerden faydalanması için girişimler başlattık" ifadelerini kullandı.