Gemlik'te TÜVTURK Araç Muayene İstasyonu hizmete girdi

Bursa'nın Gemlik ilçesinde TÜVTURK Araç Muayene İstasyonu'nun açılışı yapıldı. Törene katılan TÜVTURK Genel Müdürü Naci Başerdem, istasyon sayılarının

Bursa'nın Gemlik ilçesinde TÜVTURK Araç Muayene İstasyonu'nun açılışı yapıldı. Törene katılan TÜVTURK Genel Müdürü Naci Başerdem, istasyon sayılarının 193'e, kanal sayılarının ise 481'e yükseldiğini söyledi.

Gemlikte bir süre önce hizmet vermeye başlayan TÜVTURK Araç Muayene İstasyonu'nun resmi açılış törenine katılan Başerdem, yeni istasyonların istihdam artışı sağladığını belirtti. Türkiye genelinde 1 milyar dolar yatırımla, 189 sabit, 71 gezici istasyon kurduklarını kaydeden Başerdem, şöyle devam etti:

"Yolculuğumuzun hemen başında bunlara, İstanbul-Samandıra, Kırıkkale, Bolu, Kocaeli'de yenilerini ilave ettik. Keşan'da, Lüleburgaz'da, Manavgat'ta ve İnegöl'de muayene istasyonları içindeki kanal sayılarını artırdık. Şu an açılış törenini yaptığımız Gemlik İstasyonu için yapılan toplam 20 milyon lira ilave yatırımla istasyon sayımız 193'e, kanal sayımız 481'e yükselmiş oldu."

TÜVTURK'ün 3 bin 500 kişiye istihdam sağladığına dikkat çeken Başerdem, özellikle ağır kusurlu ve emniyetsiz trafiğe çıkan araçların trafik güvenliğine ve insan hayatına büyük tehdit oluşturduğunu vurguladı. Başerdem, uluslararası standartlardaki araç muayenesi ile trafik ve can güvenliği için tehlikeye yolaçan kusurlu araçların eksikliklerinin giderilmesi ve tamir ettirilerek trafiğe çıkmalarını sağlayan TÜVTURK'un, ana faaliyet konusunun gereği trafik kazalarını azaltmayı en önemli amaç olarak belirlediğini kaydetti. Başerdem, sadece 2010'un ilk 11 ayında 2 milyona yakın taşıtın, kusurları giderilerek güvenli hale gelmelerinin sağlandığını vurguladı.

Bursa Vali Yardımcısı İsmail Demirkan da istasyonun Gemlik ve Bursa için çok önemli olduğunu ifade etti. Açılış törenine; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler, Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Daire Başkanı Yılmaz Kılavuz ile çok sayıda davetli katıldı.

Yaklaşık 11 bin metrekarelik açık ve kapalı alan üzerinde faaliyet gösteren istasyonda, yakın zamanda egzoz gazı emisyon ölçümü ve yola elverişlilik muayene hizmeti de verilmeye başlanacağı kaydedildi.