Eğitimcilere Eğitim Semineri

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme Kursları (KAYMEK), kursiyerlerin eğitiminin yanında, kurslarda görev yapan eğitmenlerin gelişimi için de çalışmalar yürütüyor

Eğitimcilere Eğitim Semineri
Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme Kursları (KAYMEK), kursiyerlerin eğitiminin yanında, kurslarda görev yapan eğitmenlerin gelişimi için de çalışmalar yürütüyor.
KAYMEK'te ve Halk Eğitim Merkezlerinde görev yapan eğitmenlerin kendilerini geliştirmeleri ve daha iyi eğitim verebilmeleri amacıyla dönem dönem farklı branşlarda verilen hizmet içi eğitim seminerlerinde bu kez, "Brezilya ve Kurdele Nakışı" branşında, KAYMEK Sümer Tesisleri'nde seminer verildi.
İstanbul'dan gelen uzman eğiticiler eşliğinde verilen hizmet içi eğitim seminerinde, kurslarda görev yapan eğitmenlere yeni teknikler ve modeller Seminer hakkında bilgiler veren KAYMEK Genel Müdürü Canan Hançerlioğlu, 4 Ekim itibariyle yeni eğitim-öğretim dönemine başladıklarını belirterek, şöyle konuştu:
"KAYMEK olarak kursiyerlerimize eğitim verdiğimiz gibi aynı zamanda branşında uzman eğitmenlerimizin de kendilerini geliştirmeleri amacıyla yıl içerisinde eğitim seminerleri düzenliyoruz. Bugün de kurdele ve Brezilya nakışı üzerine gerek KAYMEK eğitmenlerine gerekse tüm halk eğitim müdürlüklerinin eğitmenlerine, uzman eğiticiler tarafından bilgiler veriliyor."
Seminer vermek için İstanbul'dan gelen eğitmen Seyhan Özşahin ise, meslek edindirme öğretmenlerine gün içinde uygulamalı eğitim verdiklerini söyleyerek, "Öğretmenlerimiz nakış ağırlıklı çalıştıkları için zaten bir takım alt bilgilere sahipler. Bu bilgilerin üzerine yeni teknikler ekleyerek hocalarımızın kendilerini geliştirecek işler yapmalarına zemin hazırlamak istiyoruz" dedi.
Seminere katılan KAYMEK hocalarından Şenay Özdemir, bu tür seminerlerle kendilerini geliştirdiklerini ve bilgilerini yenilediklerini belirterek, "Bu seminerlerin büyük faydasını görmekteyiz. Teknikleri ne kadar kitaplardan takip etsek de uzman kişilerden yardım almak farklı bir şey. Güzel bir ortam oluyor. Güzel çalışmalar yapıyoruz" dedi.
Yine KAYMEK hocalarından Serpil Yılmaz ise, Brezilya ve Kurdele Nakışı alanında verilen seminerden çok memnun kaldığını ifade etti.