Denizciler'e su arıtma tesisi yapılıyor

Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan, beldeye su arıtma tesisi ihalesinin yapılması konusunda hiçbir pürüz kalmadığını söyledi.

Denizcile

Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan, beldeye su arıtma tesisi ihalesinin yapılması konusunda hiçbir pürüz kalmadığını söyledi.

Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan yaptığı açıklamada, "Kamu İhale Kurumu'nun internet sitesinde yayınlanan bilgileri aldık. Bir firmanın itirazı söz konusuydu ancak itirazın reddine karar verildi ve yapılmış olunan ihale kabul edildi. Bundan sonra firma ile bilgilendirme çalışmaları ve yer teslimi çalışması yapılacak. Atık su ihalesi uzun bir süreç, Yer sıkıntıları çekiyoruz. 277 nolu parsel 13 dönüm bir araziyi aldık 2 yıllık bir süreçten sonra, Yaklaşık bir yılda projelendirme, bir yılda ihale aşaması söz konusu oldu. Bu gün itibari ile yeni bir hizmet anlayışı ile harekete geçiyoruz." dedi.

Başkan Soydan, yeni bir hizmet anlayışı ile hareket ettiklerini belirterek, "Akdeniz'in şirin bir kasabası olan beldemizde insanları doğal kirlilikle baş başak bırakmamak için yoğun gayret sarf edeceğiz. 2010 itibari ile beldemizin nüfusu 15 bin 807 Bekbele Belediyesi nüfusu ise 7500 oldu ve iki beldenin ortaklaşa yapacağı proje ile Çevre ve Orman Bakanlığı ile Turizm Bakanlığı'ndan alacağımız hibe yardımları ile yapılacak projede belediye kaynakları en az şekilde kullanılacak ve en kısa zamanda startını veriyoruz. İlerleyen aşamalarda projenin yürüyebilmesi için çalışmalarımız da hız kesmeden sürecek. Tabi bölge milletvekillerinin de önemli destek gayret ve hizmetleri ile bu proje yürütülecek. Çünkü hükumetimiz döneminde çok devasa hizmetler verildi. Farklı siyasi partiler olsa dahi projeler sunulduğunda 2- 2.5 yıl içerisinde bitirilecek ama en kısa sürede ödenek verilmesi ile daha kısa sürebilir." diye konuştu.