Chp Engellilere Destek Veriyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş beraberinde bulunan Giresun Bedensel Engelliler Spor Kulübü Dernek Başkanı Ahsen Sema Küçük ve Görme engelli vatandaş İlhan Kara ile 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı

Chp Engellilere Destek Veriyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş beraberinde bulunan Giresun Bedensel Engelliler Spor Kulübü Dernek Başkanı Ahsen Sema Küçük ve Görme engelli vatandaş İlhan Kara ile 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.
Engelli vatandaşların hem fiziksel hem sosyal hem de psikolojik olarak toplumda gelişmelerine uygun ortamlar oluşturulması gerektiğini kaydeden Gezmiş, "CHP iktidara geldiğinde Türkiye'nin çözülmemiş hiçbir sorunu kalmayacaktır" dedi. Verilere göre Türkiye'de yaklaşık 8,5 milyon engelli vatandaşın olduğunu kaydeden Aykut Gezmiş, gerçek rakamın bundan çok fazla olduğunu ifade ederek " Engelli bireyle birlikte ailesinin de birçok sorun yaşadığını düşünürsek, onlara yardım ederken ailelerini unutmamalıyız. Özellikle zihinsel engellilerin bakımının zorluğu hepimizce biliniyor. Aileler de psikolojik ve ekonomik olarak ciddi anlamda desteklenmelidir. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna tabi olmayan engelliler 18 yaşını tamamladığında yetersiz bir aylık almaktadır. Yasada kesin hüküm olmasına rağmen, özel sektörde yüzde 3, kamuda yüzde 4 engelli çalıştırma hükmü uygulanmamıştır. Bugün için kamuda engelli kardeşlerimizin hakkı olan 50 binden fazla memur ve işçi kadrosu boş tutulmaktadır. Öte yandan, 2006 yılında çıkartılan ''Sağlık Raporu Yönetmenliği'nin oluşturduğu kargaşa nedeniyle engelliler, eğitim, sağlık, ulaşım, emeklilik, sosyal yardım sağlanması, diş tedavisi, araç alımı vb konularında büyük sıkıntı ve mağduriyetler yaşamaktadır. Biz söz veriyoruz, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, engelli kardeşlerimiz toplumda herkesin sahip olduğu haklara eşitlik temelinde sahip olacak, sorunlarını onların örgütleriyle el ele vererek, konuşarak, danışarak planlı ve projeli bir çalışmayla çözecektir" dedi.
Giresun'un bir engellinin yaşamasına uygun kent olmadığını belirten Giresun Bedensel Engelliler Spor Kulübü Dernek Başkanı Ahsen Sema Küçük ise "Herkes bir engelli adayıdır. Ancak yapılan hiçbir şey bir engelli düşünülerek veya onların fikri alınarak yapılmıyor. Dolayısıyla kentimiz bir engellinin yaşamasına uygun bir kent değildir. Yapılan her şey göstermelikten ileri gitmemektedir" diye konuştu.