Adıyaman'daki belirsiz su kesintileri vatandaşları mağdur ediyor

Kış mevsiminin yaklaşması ile Adıyaman'a yağışların olmaması hem tarım alanın da hem de şehir içme suyunda sıkıntılara neden oluyor. Birkaç aydır yaşa

Kış mevsiminin yaklaşması ile Adıyaman'a yağışların olmaması hem tarım alanın da hem de şehir içme suyunda sıkıntılara neden oluyor. Birkaç aydır yaşanan su sıkıntısı vatandaşları içecek su ihtiyaçlarını hazır su kullanımı ile gidermeye çalışırken, lavabo ihtiyaçlarında ciddi sıkıntı yaşanıyor.

Su sıkıntısından bıktıklarını belirten merkez esnaflarından Mahmut Yılmaz, "Şehir merkezinde su sıkıntısı olur mu? Haydi evinizde su depolayabiliyorsunuz. Biz iş yerimizde nerede su saklayacağız. Su ihtiyacı olduğunda kapı kapı dolaşıyoruz. Yetkililer buna acilen çözüm bulması lazım. Bir de suyun ne zaman kesilip kesilmeyeceği konusunda en azından basın yayın yoluyla bildirilmesi gerekiyor. Kim ne zaman sunun gelip gelmeyeceğini bilmiyor." dedi. Suların geçe geç saatlerde serbest olması ile gündüzü gece yaşamaya başlayan insanlar gündüz yığılan bulaşıkları ve elbiselerini geçe yıkamaya başladı.