Kılıçdaroğlu'nun söylemediği sözcük

CHP'de hakimiyetini sağlamlaştıran Kemal Kılıçdaroğlu, 92 dakikalık konuşmasında sıradışı bir tablo sergiledi.

Kılıçdaroğlu'nun söylemediği sözcük
Kılıçdaroğlu, olağanüstü kurultaydaki Parti Meclisi (PM) aday listesine ilişkin, “Kırgınlık yoktur, ama mutlaka burukluklar vardır” dedi. Kılıçdaroğlu, Kurultay salonuna tekrar dönmek için evinden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, kurultay ile ilgili, “Gayet güzel bir kurultay oldu” değerlendirmesini yaptı. “Gece saat 03.00’te sizi arayan Genel Başkan Yardımcısı kimdi?” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Hayır gece 3’te Genel Başkan Yardımcısı aramadı, bir başka arkadaş aradı. İzin verirseniz ben onu söylememiş olayım” yanıtını verdi. “Liste nasıl tepkiler aldı, kırgınlıklar var mı?” sorusuna karşılık da Kılıçdaroğlu, “Kırgınlık yoktur, ama mutlaka burukluklar vardır. Yani PM’de kendisini haklı olarak görmek isteyip de göremeyen arkadaşlarımız olabilir, onları da tabii saygıyla karşılamamız gerekiyor. Sonuçta 80 kişi seçeceksiniz, bunların 12’si bilim yönetim ve kültür platformundan gelecek, diğerleri de normal seçimle gelecekler” diye konuştu.
Kıılçdaroğlu’nun eşi Sevim Hanım delegelerin arasında eşini dinledi. Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından eşinin yanında oturdu.

Üç kez ‘Yoldaşlarım’ dedi ama ‘Kürt’ sözcüğünü kullanmadı

Kılıçdaroğlu’nun konuşması 92 dakika sürdü. Konuşmasını hazırlarken MYK üyesi genel başkan yardımcılarından değişik konularda bilgi notu alan Kılıçdaroğlu, metni kendisi kaleme aldı. Konuşmasında tam üç kez “Yoldaşlarım” hitabını kullandı. Genel Başkan seçildiği Mayıs 2010 kurultayının ardından ilk kez Kasım ayında Diyarbakır’da “Kürt sorunu” ifadesini kullanmıştı. CHP lideri dünkü konuşmasında ise, sorunu “Güneydoğu sorunu” olarak dile getirdi ve “Kürt” ifadesini kullanmadı. Konuşmasında büyük önderden Mustafa Kemal ismini kullanarak söz etti.