İngiltere'deki Protestoculardan Vergi Eylemi-

İngiltere'de, vergi kesintilerinde yaşanan haksızlığı dile getirmek üzere protestolar düzenlendi

İngiltere'de, vergi kesintilerinde yaşanan haksızlığı dile getirmek üzere protestolar düzenlendi. İngiltere'de eylemciler, Arcadia Grubun alt firması Topshop'un önünde, grubun sahibi Philip Green'in vergi ödemekten kaçındığı gerekçesiyle protesto düzenledi.
Kullanıcı sayısı internette gün geçtikçe artan Twitter sitesi aracılığıyla buluşan eylemciler, protestolar sırasında "Green, vergini öde" sloganları attı.
Eylemleri düzenleyen UK Uncut grubu, Brighton, Truro, Cambridge, Liverpool, Wrexham, Tunbridge Wells, Bristol, Nottingham ve Oxford dahil olmak üzere İngiltere'nin diğer 52 bölgesinde de eylemlerini sürdürdü. Eylemi organize edenlerden hayır kurumlarında gönüllü olarak çalışan James Brown, "Topshop'un sahibi 300 milyon pound vergi ödemekten kaçınıyor. Şu sıralar İngiliz halkı büyük tasarruf ve tedbir kesintilerinden geçiriliyor. Biz, bunun olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu haksızlık. Hükümet
politikaları bunun olmasına izin vermemeli" diye konuştu.
Arcadia Grubun sahibi Philip Green, İngiltere'nin en başarılı ticaret adamı olarak gösterilirken, grubun zincirlerini Topshop, Burton, Dorothy, Perkins, Evans ve Miss Selfridge markaları oluşturuyor.