'Senin adınla karın doymaz'

Bitlis'te Sivil Toplum Kuruluşları ile görüşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.

'Senin adınla karın doymaz'
Bitlis temaslarını sürdüren Başbakan Erdoğan sabah saatlerinde Bitlis'in önde gelen STK, Kanaat Önderleri ve işadamları ile biraraya geldi.

İşadamları ve STK'larla kahvaltıda buluşan Erdoğan daha sonra katıldığı toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada 'Biz eser bırakmak için bu yollara düştük. Gönüllerde iz bırakmak için bu yollara düştük. Biz milletimize efendi olmaya değil, milletimize hizmetkar olmak için yollara düştük. Bizim yolumuzu Anadolu'nun Trakya'nın erenleri gönül insanları aydınlatıyor, Bitlis aydınlatıyor. Bitlis'in dünyaya nam salmış alimleri aydınlatıyor. Bitlis Şemsi Bitlisi'nin, Arvas-i Hazretleri'nin, Bediüzzaman Said'i Nursi'nin şehridir. Bu ilim şehrine hizmet etmekten ben de arkadaşlarım da bahtiyarız.

Bitlis'e yaptığımız yolları, konutları, belediye hizmetlerini açıyoruz. Kültür ve Turizm Merkezleri'nin onardığımız vakıf eserlerinin resmi açılışını bugün yapıyoruz. Aylardır gelemedik dedik ki hizmetler başlasın. Dedik ki ilk fırsatta geleceğiz. İşte geldik açılışı yapıyoruz. Bugün TOKİ'nin yaptığı 400 konutu sahiplerine teslim ediyoruz. Yine TOKİ tarafından yapılan Merkez Devlet Hastanesi'nin, Polis Meslek Yüksek Okulu'nun açılışını yapıyoruz. Bitlis Merkez'de Adilcevaz'da Güroymak, Tatvan'da yapımını tamamladığımız kapalı spor salonlarını, okulları bugün resmen açıyoruz.ihlassondakika

Ahlat'ta 95 yılında temeli atılmış iki eserden bir tanesini 10 trilyon harcadık, bitirdik şimdi bunları Bitlis'imize kazandırıyoruz. Hizan'a ve Ahlat'a kültür ve Turizm Bakanlığı'mızca kazandırılan bu eserlerin açılışı ile Bitlis çok daha güçlü bir çekim merkezi haline gelecek.

Çevre ve orman Bakanlığımız bir hatıra ormanı ve bir meteoroloji merkezini Bitlis'e kazandırdı. Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü toplum merkezi kurdu. Bugün buradan bu eserlerin de resmi açılışını yapıyoruz. Bitlis Belediyemizin katı atık bertaraf tesisini, mahalle yollarını kaldırım çalışmalarını da hizmete alıyoruz. Ulaştırmada Bitlis'i ihmal etmedik. Şöyle yıllar öncesine gidin. Şu Bitlis'te iki araç yan yana gidebilir miydi? Ama şimdi artık Bitlis alt geçitleri ile üst geçitleri ile farklı bir şehir haline geldi. Şimdi şehir merkezini yukarıya doğru geliştiriyoruz.(ihlassondakika) İnşallah şehir merkezi farklı bir şehirde oluşacak. Bitlis7e yakışacak bir şehrin kuruluş çalışmalarını başlatıyoruz. Yani böyle kendi içinde sıkışmış bir şehir modern dünyanın bir şehri olamaz. Onun için şehir planlayıcısı arkadaşlarımızda yoğun bir şekilde, belediyemiz, valiliğimiz bir çalışmaya girecekler süratle şehir merkezimizi yukarıya doğru alacağız daha geniş alanda şehrimizi inşallah yeniden inşa edeceğiz.

Dağları deldik be! Bu kadro gördüğünüz gibi Ferhat'lardan oluşuyor. Sizler bizim Şirin'imizsiniz. Biz bu millete aşığız, bu millete sevdalıyız. Biz bu milletin dertlisiyiz. Bitlis Çevreyolu Kavşağını, Koyunlu, Adilcevaz yollarını da bugün Bitlis'in hizmetine sunuyoruz.

Öyle insanlar vardır ki kulakları vardır duymazlar. Öyle insanlar vardır ki gözleri vardır görmezler. Öyle insanlar vardır ki dilleri vardır hakikati gerçekleri konuşamazlar. Ama benim milletim gerçekleri biliyor, işitiyor ve konuşuyor. Şimdi bir müjde veriyorum biraz geciktik o da şu Bitlis Van! Bu aradaki dağı da deldik. Biraz geciktik! Nisan 2011. İnşallah Van Bitlis'i birbirine gayet kestirme yoldan bağlayan o tüneli o kışları geçit vermeyen tüneli de inşallah açıyoruz.Onun da Ferhat gibi söylüyorum. Ferhat ne diyordu çoğu gitti azı kaldı Onu da açacağız inşallah.

Tüm bu eserler Bitlisimize hayırlı olsun diyorum. Şimdi bir derdimiz var Dünyayı Bitlis7e çekmek. Dünya Bitlis'te buluşacak. Onun için bu sabah işadamlarımızla buluştuk. Kanaat önderleri ile Belediyemizde biraraya geldik.(ihlassondakika) Dedik gelin buraya 4-5 yıldızlı oteller yapın. Bak bu oteller boş kalmayacak göreceksiniz dedik. Gönül yolları zaten açık. Böylece Ahlat'ı Adilcevaz'ı Tatvan7ı benim vatandaşım gezecek. Mutki'yi Güroymak'ı gezecek. Buralar birliğin, beraberliğin, kardeşliğin kol gezdiği yerlerdir.

Aramıza fitne fesat sokmak isteyenlere buralarda yer yok evelallah. Bizler kardeşlik dedik, milli birlik dedik. İnşallah bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız dedik. Bitlis herşeyin en güzeline en iyisine fazlasıyla layıktır. İşte bak. Ben size geçmişteki siyasetçiler gibi kurusıkı atarsam olmaz. Onlar kurusıkı atıyorlardı. Biri Kayseri'ye deniz getireceğim diyordu. Biz hiç olmazsa deniz değil de Yamula Barajını getirdik.

Bu arifler diyarına yıllar yılı üniversite getirdiler mi? Bakın biz 2007'de getirdik. Şimdi bu üniversiteyi bütün aile Eren Holding şuanda inşaa ediyoruz. Ben kendilerine de çok çok teşekkür ediyorum. (ihlassondakika)İnşallah Bitlis Eren Üniversitesi yeniden ilim erbabının yetiştiği bir yer olacak. Bitlis tarihte her zaman bir ilim merkezi oldu. Bitlis sadece Bitlis'te doğup büyüyenlerin değil bütün bu coğrafyanın cazibe merkezi oldu. Bitlis'in okullarında eğitim merkezlerinde dönemin en ileri eğitimini aldılar.

Erzurum'lu İbrahim Hakkı Hazretleri ne güzel söylemiş;

Huda’nın Cennetidir şehr-i Bitlis,
Cihanın ziynetidir şehr-i Bitlis
Gönüller minnetidir şehr-i Bitlis
Ki dünya Cennetidir şehr-i Bitlis

Üniversitemiz her geçen gün gelişiyor değişiyor. Sabah işadamlarımızla bunların hasbihalini yaptık. Biz bir adım attık, kapıyı araladık, alt yapı hizmetlerini yaptık. şimdi sıra Bitlis'in işadamlarında, önde gelenlerinde. Hep birlikte Bitlis'i ayağa kaldıracağız. Yeniden bir ilim merkezi haline getireceğiz. Bitlis'in minarelerini, Büryan Kebabını dünyaya tanıtacağız. Yeter ki huzur olsun, yeter ki istikrar olsun yeter ki kardeşliğimiz güçlü ve daim olsun. İnanın her hayali gerçeğe dönüştürür her hedefi kolaylıkla yakalarız. Biz büyük bir milletiz. Kendimize inanırsak, güvenirsek her engeli aşar Allah'ın izniyle her hedefe ulaşırız.

Şu anda küresel finans krizi tüm dünyayı etkilemişken biz Türkiye olarak krizi en az etki ile aşıyoruz. Avrupa ülkeleri işçilerin maaşlarında kısıntıya gidiyor, emeklilik yaşını yükseltiyor. İngiltere 3 bin paund alırken şimdi 9 bin paund almaya çalışıyor. Sosyal yardımları kaldırmaya çalışıyor. Biz ise yeni hazırladığımız bütçe ile sosyal yatırımları daha da arttırıyoruz.

Belki bileniniz var bilmeyeniniz var. Anlıyorum ki hafızai beşer nisyan ile maluldur. Biz eğitimin önünde engel tanımıyoruz. İlk öğretimde fakir fukara garip gurebaya erkeklere 20 Tl, kızlara 25 Tl, ortaöğretimde erkeklere 35, kızlara 45 TL veriyoruz. Üniversitede yaklaşık 1 milyon öğrenciye burs ve kredi veriyoruz. 2010 yılında üniversite öğrencilerimize verdiğimiz burs kredi 200 TL idi. (ihlassondakika)Beslenme yardımı 120 TL yani 320 TL oldu. Şimdi 2011'de bunu yüzde 25 oranında arttıracağız. Aynı şekilde Mastır öğrencilerine 400 TL verdik, Doktora öğrencilerine 600 TL kendilerine burs kredi verdik. Bakınız müracaat eden kimseyi kapıdan döndürmedik. Ya burs verdik ya kredi verdik. 1 Milyon öğrenci.

Bu bağırıp çağıranların sayısı, bu molotof kokteyli atanların, taşları atanların sayısı Türkiye'de bini geçmez. İster sevsinler ister sevmesinler. Ben polisimin bütün bunlar karşısındaki tahammülüne sahip çıkıyorum ve bundan sonra da çıkacağım. Biz rektörler toplantısını yapıyoruz neymiş o toplatıya katılacaklarmış. Biz davetli olduğumuz yere katılırız. Biz ne konuşuyoruz orada Üniversitelerimizin sorunlarını konuşuyoruz. Bütün bunları biz konuşurken bakıyoruz ki dışarda yumurtacılar var. Bu kadar fazla yumurtan varsa git omelt yap ye fakir fukaraya dağıt. Yazıktır. Ama düzelecek. Bunların bir yandaş medyası var öğrenciler üzerinden polise saldırma üzerinden aslında bize saldırıyorlar. Bunların derdi bu. Benim ülkemde üniversite gençliği onlar değil. Üniversite gençliği masada konuşur, demokrasiyi konuşur, hukuku konuşur, adaleti konuşur, araştırır. Biz de oralardan geçtik ama biz molotof kokteyli atmadık, taş atmadık, kasatura sallamadık.

ÇETELERE MAFYAYA HUKUKSUZLUĞA DUR DEDİK

Temenni ederim ki onlar da aklı selimin çizgisine gelirler. Fakat CHP gibi bir avukatları var onlarla birlikte yürüyorlar. CHP onların avukatlığını yapıyor. Ne olacak Silivri Cezaevinin kapısından ayrılmayan CHP'nin milletvekilleri. Onları bizim içeri tıktığımızı düşünüyorlar. Bizim içeri tıktığımız bir tane aydın yoktur. Bunların aydın dedikleri karanlık işler yaptıkları iddiası ile oradadırlar. Biliyorsunuz d emokrasi mücadelesi tek başına yürümüyor. Ekonomiyi de beraber yürüteceğzi. Dış politikada gücü olan ağırlığı olan bir Türkiye var. Artık gündemi belirlenen bir Türkiye yok artık gündem belirleyen bir Türkiye var.

Türkiye demokratikleşme yolunda ne zaman güçlü bir adım atmak istediyse önüne engeller çıkardılar. Türkiye dış politikada ne zaman aktif olmak istediyse önünü kesmek istediler. Türkiye ekonomisi ne zaman atılıma geçtiyse tahriklerle kışkırtmalarla huzura kardeşliğe istikrara kastettiler. Biz yılgınlık göstermedik, eyvallah demedik. Alllah'ın izniyle sizlerin desteği ile mafyaya hukuksuzluğa dur dedik göğsümüzü siper ettik.

KAYNAK GÖSTERMEDEN VAATTE BULUNUYORLAR

Seçime 6 ay var. Türkiye bir kez daha sandığa gidecek ve seçimini yapacak. Şimdiden milletin iradesini Türkiye'nin tercihini etkilemek için bir takım tezgahlar devreye sokulmaya aşlandı. Sokak eylemleri siyasiler tarafından medya tarafından sırtları sıvazlanarak teşvik edilmeye başlandı. Bitlis'ten açık söylüyorum ne yaparsanız yapın hangi tezgahı hazırlarsanız hazırlayın benim milletim benim Bitlisli kardeşim bu tuzaklara gelmiyor bu oyunları yutmuyor.

Doğuda batıda kimin gerçekten millete hizmet derdinde olduğunu lütfen iyi analiz edin. Bu ülke çok vaatler gördü mü? Bizden önce gelen iktidarlar bir çok vaatler yaptılar mı? Kaynak göstermeden proje plan yapmadan bol keseden dağıtanları gördük mü? Mazotu 1 TL'ye indiriyorlardı ne oldu? Üniversite sınavı kalkacaktı ne oldu? Her aileye maaş bağlayacaklardı ne oldu? Bunları vaadettiler. Öyleleri çıktı ki Ne dediler biraz komik ama biz futbolda ofsaytı kaldıracağız dediler. Hatta daha ileri gidip boğaz köprüsü üzerine otobüs durağı yapacağız. Musluklardan gazoz akacak diyenler oldu Ne oldu? Millete çok ağır faturalar ödeterek gittiler. Merkez Bankası'na para bastırdılar. Zam vergi, enflasyon ah benim kardeşim. Yüzde 63 ile devlet borçlanıyordu. Bunun faizini kim ödedi benim Bitlisli kardeşim ödedi. Şimdi bu rakam yüzde 6-7'yle düştü. 10 Kat fazlaydı. Devletin borçlanma faizi bu iken kamunet borç stoku yüzde 74 idi. Şimdi elhamdulillah yüzde 42'ye düştük. Enflasyon yüzde 30'du şimdi 7'ye düştü. Enflasyon bir canavardı.

29 Mart seçimlerinede Ana muhalefet partisinin şimdiki Genle Başkanı o dönemde İstanbul Belediye Başkan adayı oldu. Seçimleri kazanırsa her eve 600 TL maaş bağlayacağını söyledi. Ben diyorum ki o zaman sen bu partinin Genel Başkanı oldun. Gel sizin belediyelerini kazandığınız il belediyelerini söylemiyorum sadece büyükşehirleri söylüyorum. İzmir'de Antalya'da Mersin'de hadi oralarda ailelere her ay 600 TL verin. Bunların planı projesi yok. Halkı bu şekilde kandırırız zannediyorlar. Dürüstlükten başka sermaye yok. İşte bizim sermayemiz o. Biz ne aldatan olacağız ne aldanan olacağız. Varsa böyle birşeyin İzmir'de yap, Antalya'ad yap, Mersin'de yap bizde alkışlayalım sizi.

Haziran 12'de de bunun faturasını bunlara gereği şekilde keseceksiniz. Kaynağın ne projen ne diye sorunca bize diyor ki iktidara gelince görürsünüz. Değerli kardeşlerim bunları sorunca bize diyor ki benim ismim şu. Biz ismini sormadık ki sana kaynağın ne projen ne onu söyle. Senin adın karın doyurmaz, vaat karın doyurmaz, milletim popülizmden yıllarca yaka silkti böyle uçuk vaatlere prim vermeyecektir ben buna inanıyorum.

Artık her sınıfta akıllı tahtadan taviz vermeyeceğiz. Kara tahtayı bırakıyoruz akıllı tahtaya geçiyoruz. Bak bunlar hayali vaatler değil uygulama başladık. Şimdi bunu bütün Türkiye'ye yayıyoruz. İstanbul'da Ankara'da ne varsa Bitlis'te de Van'da da o olacak. Biz Adalet ve Kalkınma'yız. Daha ileri demokrasi hak ve adalet. 780 bin metrekarede Türkiye Cumhuriyeti. Türküyle, kürdüyle, lazıyla, çerkeziyle, Arabıyla biriz beraberiz Türkiye Cumhuriyeti ortak paydasında. Ben sizleri seviyorum, tüm arkadaşlarım sizi seviyor. Çünkü biz yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Bu gösterdiğiniz nezaket ve inceliğe şahsım ve arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum.