Adana'da Aleviler Aşurede Buluştu

Muharrem ayı nedeniyle orucu tamamlayan Adanalı Aleviler, Kerbela'da öldürülen Hz. Hüseyin'e ithafen düzenlenen 15. Aşure Günü'nde buluştu.

Adana'da Aleviler Aşurede Buluştu
Çok sayıda konuk ve alevi yurttaşın ilgisini çeken Aşure Günü nedeniyle bir konuşma yapan Alevi Kültür Dernekleri Adana Şubesi Başkanı Kemal Çelik, konuklara hoş geldiniz dedikten sonra barış, kardeşlik ve demokrasi mesajı verdi. Başkan Kemal Çelik, Alevi inanç ve kültürünü yaşatabilmek için Alevilerin örgütlü bir güç olarak varlıklarını sürdürmeleri gerektiğini de vurgulayarak, "Bunun için de öncelikle cem evlerimizin varolması gerek. Ne yazık ki Adana'da sadece bir tane cem evimizin yapımı sürmektedir. İlgililerden ve yerel yönetimlerden bu konuda duyarlılık bekliyoruz" dedi. Başkan Çelik, sözlerini özetle şöyle sürdürdü:
"Aleviler, bütün inançlara aynı mesafededir ve saygılıdır. Kendi inancına da saygı beklemektedir. Horlanmış, dışlanmış, baskılara maruz kalmış, Kerbelalar yaşatılmış Aleviliğin ve Alevilerin ayakta kalması, varlığını sürdürebilmesi için örgütlenmemiz gerek. Örgütlenmemizi de gericiliğe götürmeden, demokratik güç olarak yaşatmalıyız. Barış ve kardeşliği savunuyoruz. Farklılıkları, gül bahçemizdeki güller olarak algılıyoruz. Barış ve demokrasiyi savunuyoruz. Ama barış ve demokrasiyi cumhuriyetle buluşturmalı, kucaklaştırmalıyız. Halkımızı karanlıktan aydınlığa çekmeliyiz."
Alevilerin, bu şehirde ya kapıcı, ya da çaycı olduğunu savunan Başkan Kemal Çelik, sözlerini, "Bize hep sen bekle derler. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Alevidir' diyorlar. Biz öyle bakmıyoruz. Biz Türkiye'nin onurlu bir bireyi olarak görüyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu gibiler çoğalmalıdır. Ülkemizde yaşanan Kerbelalar son bulmalıdır. Barış ve kardeşlik için demokrasi yaşatılmalı, annelerin gözyaşları son bulmalıdır. Bu ülke bizimdir, hepimizindir. Sen, ben demeden demokrasi içinde özgürce yaşamalıyız" diye tamamladı.
Başkan Kemal Çelik'in konuşmasının ardından aşure dağıtımına geçildi. Bir yandan sıraya giren insanlara aşure verilirken, bir yandan da Dede Hüseyin Yalçın'la birlikte olan bir grup dede dua okudu. Duaların okunmasının ardından başlayan Semah Gruplarının gösterisi ilgiyle izlendi.
Alevileri buluşturan Aşure Günü'ne çok sayıda konuk katıldı.