SOS'tan yoksul ailelere para yardımı

Onursal başkanlığını Nevin Gökçek'in yaptığı Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS), "Yoksullarla Dayanışma Haftası" çerçevesinde yoksul, yetim

Onursal başkanlığını Nevin Gökçek'in yaptığı Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS), "Yoksullarla Dayanışma Haftası" çerçevesinde yoksul, yetim ve kimsesiz 100 aileye yemek verdi. Etkinliğe, vakfın belirlediği yardıma muhtaç aileler çocukları ile birlikte katıldı. İhtiyaç sahibi ailelere ve çocuklara kaban ve bot yardımı yapıldı. Dağıtılan oyuncaklar küçük çocukları sevindirdi.

Yemek sırasında çocuklar illüzyonistlerin el çabukluğu ile gerçekleştirdiği gösteriyi büyük dikkat ve zevkle izledi. Nevin Gökçek, programda yaptığı konuşmada, "Burada çok sayıda çocuğu görmek beni özellikle mutlu etti. Çocukları sevindirmek kadar güzel bir şey yok. Çocuklar sevindiğinde anneler, babalar da seviniyor, Anne babalar sevinince biz çok seviniyoruz. Onun için iyi ki buradasınız, iyi ki sizinle beraberiz. Biliyorum burada hep problemli ailelerimiz var. Kimi eşi tarafından terk edilmiş, kimi eşi hapiste, kiminin eşi ölmüş, veya hanımı vefat etmiş. Problemli kardeşlerimiz hep bir arada. Allah sizlere yardım etsin diyorum. Gerçekten bir kadının hiçbir geliri olmadan, hayatla mücadele etmesi, evine, çocuğuna aş getirmesi kadar zor hiçbir şey yok. Vakfımızda, duyarlılıkla bu durumda olan kardeşlerimize elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyoruz. Ne kadar yardım ediyoruz? Ne kadarına yardım edemiyoruz? Yardım edebildiklerimiz için ne kadar mutluluk duyuyorsak, yardım edemediklerimiz için de o kadar üzüntü duyuyoruz." dedi.

Programın sonunda vakıf tarafından maddi sıkıntı çeken ailelerin çocuklarına, bir miktar nakit para yardımında bulunuldu.