Kadirlili sağlıkçılar dernek çatısı altında birleşti

Tüm Sağlıkçı Kadirlililer Derneği (TUSKAD) açıldı. Derneğin açılışı sebebiyle Serhat Koleji konferans salonunda bir program yapıldı.

Programda konuş

Tüm Sağlıkçı Kadirlililer Derneği (TUSKAD) açıldı. Derneğin açılışı sebebiyle Serhat Koleji konferans salonunda bir program yapıldı.

Programda konuşan TUSKAD Başkanı Tolga Karavelioğlu, dernek hakkında bilgi verdi. Sivil toplum veya gönüllü kuruluşların öneminin günümüzde inkar edilemez olduğunu söyleyen Karavelioğlu, "Derneğimiz TUSKAD, sağlık mensuplarını bir araya getirmek, tanıştırmak, yakınlaştırmak ve tüzüğümüzde belirttiğimiz bir çok güzel faaliyetleri gerçekleştirmek amacıyla kurulmuştur. Sağlık camiasına hitap eden bir çok dernek ve vakıf olmasına rağmen, derneğimiz diğer derneklerin pek çoğundan farklı olarak sağlıkla ilgili bütün meslek mensuplarını bünyesinde toplamayı amaçlamaktadır. Sağlık hizmetlerinin bir bütün olduğu ve her mesleğin, her ferdin bu bütünün bir parçasını oluşturduğu göz önüne alınırsa, derneğimizin tüm sağlık mensuplarını bünyesinde toplamasının nedenleri anlaşılmaktadır." dedi.

Osmaniye Sağlıkçılar Derneği (OSAD) üyesi Dr. Oğuz Kaan Kuru da geçen yaz sağlık taraması için bir gurup sağlık görevlisi ile Malavi'ye gittiklerini hatırlattı. Kuru, "Afrika'nın en fakir ülkelerinden olan Malavi'ye 30 saat yolculuktan sonra ulaştık. Ne ile karşılaşacağımızı bilmeden gittiğimiz ülkede insanların sıcak tavırlarını görünce mutlu olduk. Dünyanın en yoksul 4. ülkesinde 14 milyon nüfusun 1 milyonu AIDS, salgın ve yaygın hastalıkları olan ülkede sağlık taraması yaptık. İlk defa beyaz insanlar bizden bir şey istemediler" diyerek mutluluklarını dile getirdiler." şeklinde konuştu.