Duble yol Çiftlik köyüne duble çile oldu

Ankara'da yapımı süren duble yol çalışması köylülerin kabusu oldu. Yol çalışması nedeniyle su geçidi kapatılınca iki hanenin çevresini kar suları kapl

Ankara'da yapımı süren duble yol çalışması köylülerin kabusu oldu. Yol çalışması nedeniyle su geçidi kapatılınca iki hanenin çevresini kar suları kapladı. Evlerinde mahsur kalan vatandaşlar bir yandan kendi ulaşımlarını, diğer yandan da ahırlarındaki hayvanların can güvenliğini sağlamaya çalışıyor.

Kalecik ilçesine bağlı Çiftlik köyü sakinlerinin sularla başı dertte. Duble yol çalışmalarını başlaması ile birlikte yağmur ve kar sularının geçtiği köprü kapanınca evleri, arazileri ve ahırları suların ortasında kaldı. İki evin çevresi kar suları tamamen çevreledi. Bazı köylülerin ise arazileri ve ahırları yağmur ve kar sularından etkilendi. Köylüler evlerine gidememeleri nedeniyle ailelerini başka köylerdeki akrabalarının yanlarına gönderdi.

Sulardan en çok etkilenen Ramazan Türkmen ve ailesi, yaklaşık 500 metrelik mesafede suyun içerisinde traktörle evlerine ulaşımını sağlıyor. Köy Muhtarı Harun Sarıkaya, yolun güzel olduğunu, ama köprü yapılmayınca 15 hanenin yağmur ve kar suları nedeniyle mağdur olduğunu belirtti. Bazı hanelerin tamamen sular altında kaldığını dile getiren muhtar Sarıkaya, ''Bazı araziler, tarım alanları sular altında. İlgileneceğiz, yapacağız dediler, hiçbir şey yok. Basına haber vereceğimizi öğrenince çalışmaya başladılar.'' şeklinde konuştu.

Evi ve ahırı suların ortasında kalan Ramazan Türkmen, ailesini evden zorla çıkardığını ve akrabalarının yanına yerleştirdiğini söyledi. Yol yapımı nedeniyle köprülerin kapandığını ifade eden Türkmen, ''Hayatımız zorda. Yol yapımı nedeniyle menfezler kapandı. 17 yıldır burada yaşıyorum ama böyle bir şey görmedim. Evim ve ahırım sular altında kaldı. Kaymakamlık, belediye, yolu yapan şirket mağduriyet için bir şey yapmıyor. Şu an buraya biriken yağmur suyu, karlar eriyince nasıl olur bilmiyorum." sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Başka bir köy sakini Yakup Demirbaş, kime başvuracaklarını bilmediklerini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: ''İlk yağışlarda böyle oldu. Daha fazla yağışta veya karlar eriyince nasıl olur bilmem. Ankara'da sular ortasında kaldık.''