Derik'te 2 bin kişiye aşure ikramı

Mardin Derik ilçesinde Derik ve Köyler Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DERKÖYDER) ile Sur&Fem Dershanesi işbirliğiyle vatandaşlara

Mardin Derik ilçesinde Derik ve Köyler Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DERKÖYDER) ile Sur&Fem Dershanesi işbirliğiyle vatandaşlara aşure ikram edildi.

DERKÖYDER ve Sur&Fem Dershanesi ortaklaşa aşure dağıttı. Derik'te resmi ve özel kurumlar gezilerek tek tek aşure ikram edildi. Aşurenin yanında Aşure gününün önemini anlatan broşür de dağıtıldı. Dernek Başkanı Eyyüp Tacar yaptığı açıklamada birlik ve beraberliğin önemine değindi. Tacar, "Aşure Müslümanlar için önemli günler arasında yer almaktadır. Bu gün halkımız için birlik ve beraberlik mesajı verme adına değerlendirilmesi gereken bir gündür. Bu birlik ve beraberliği pekiştirme adına Derik Sur&Fem Dershanesi ile işbirliği yaparak halkımıza aşure dağıtımı yaptık. Bu günün halkımıza birlik ve beraberlik getirmesini temenni ederek, aşurede katkısı olan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Derik Sur&Fem Dershanesi Müdürü Süleyman Çaka 2 bin kişiye aşure dağıttıklarını belirtti. Çaka, "Aşure gününde dershanemiz mutfağında DERKÖYDER'in gönüllü bayanları İki Bin kişilik aşure pişirdi. Halka dağıtılan bu aşureler bizimde katkımız olduğu için mutluyuz. Aşurenin halkımıza birlik ve beraberlik getirmesi temennisi ile katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum." dedi.