CHP Kurultayında Ecevit izleri

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ankara Arena'da düzenlediği CHP kurultayında Ecevit izleri dikkat çekiyor...

CHP Kurultayında Ecevit izleri
CHP'nin "Muhalefetteki son kurultayımız" iddiasıyla yaptığı 15. Olağanüstü Kongreye saatler kaldı. Partililerin erken saatlerde salonu doldurduğu kongrede Ecevit izleri dikkat çekiyor.

CHP'nin kongresi Ankara'nın en büyük spor salonu Arena'da yapılıyor. İlk kez kongre için kullanılan salonda yer tutmak isteyen partililer dün geceden bu yana kongre salonunda bekledi. Salonunda geceleyen partililer saat 11.00'de başlayacak kongre öncesi salonu doldurmuş oldu. Saat 09.00'da kongre salonunda neredeyse oturacak yer kalmadı.

Mavi ve kırmızı renklerle süslenen kongre salonunda küsüye CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Atatürk'ün büyük fotoğrafları asıldı. "Halkın İktidarını Kuracağız" slogna ile yapılan kongrede "Artık Yeter! Bu düzen değişecek, halk iktidara gelecek!", "Az kaldı! Şafak sökecek, halk iktidara gelecek!" gibi pankartlar asıldı.

KONGREDE ECEVİT İZLERİ

Salonda elektronuk sistemle sık sık değişen sloganlar da yer aldı. Bütün salondan görülen "Umudun Adı Kemal" sloganı eski "Umudun adı Ecevit" sloganını hatırlattı.

Kongre salonu kadar kongre dışı da hareketliydi. Partililer, "Bu kongreden Başbakan çıkaracağız", "Yeni CHP yeni sol için Türkiye için geliyoruz", "2. Ecevit Kılıçdaroğlu" ve "Bizim Kemal Başbakan olacak" gibi pankartlar açıldı.

Kongreye gençlerin ve kadıların ilgisi yüksek oldu. Salon düzeni ve güvenliğinden de sorumlu olan gençlerin kongrenin coşku ve heyecanını arttıran unsurlar oldu.

KURULTAYA BASIN İLGİSİ

CHP’nin kurultayına basının ilgisi de yüksek oldu. Yerli yabancı 980 gazeteci kurultayı izlemek için başvuru yaptı. Basın mensupları salonun ortasına kürsüyü görecek şekilde yerleştirildi.

İNGİLİZCE ÇEVİRİ YAPILACAK

Salon engellilerin katılımı için de uygun olacak. Kurultay sırasında İngilizce tercüme ile işitme engelliler için çeviri yapılacak.

ONUR KONUKLARI
Kurultaya, siyasi parti liderlerin yanısıra, büyükelçiler, sanatçılar ve sivil toplum örgütleri davetli. Rahşan Ecevit ve Sevinç İnönü'nün kurultaya onur konuğu olarak katılması bekleniyor.

KILIÇDAROĞLU MANİFESTO AÇIKLAYACAK

Blok-çarşaf liste tartışmalarının tatlıya bağlandığı kongrede 80 kişilik PM seçilecek. Ancak seçimin yanı sıra kongrede Kılıçdaroğlu'nun yapacağı konuşma da büyük önem taşıyor.
“Eleştiriden çok çözüm odaklı” yapılması beklenen konuşmada CHP iktidarında kurulacak Türkiye resmi çizilecek.