Chp 15. Olağan Kurultayı

CHP 15. Olağanüstü Kurultayı Ankara Arena Spor Salonu'nda devam ediyor.

Kurultayda, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından, talep edenlere konuşma hakkı verildi. Bu çerçevede partililere seslenen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, 'dumansız hava sahasında bir numara olan, yalansız hava sahasında son numara olan Başbakan Erdoğan'a' hesap soracaklarını belirterek, "Bir yakasında Kaddafi'nin insan hakları ödülü, diğer yakasında Yahudi Cesaret Ödülü, boynunda İslam'a Hizmet Ödülü takan Başbakana hesap sormaya geldik Yargıç devletine son veren, kadı devleti kuran
Başbakana hesap sormaya geldik. Taksilerde bile gece tarifesi yokken, sağlıkta gece tarifesi uygulayan, camdan konuşunca kültürlü, candan konuşunda küfürlü konuşan Başbakandan hesap sormaya geldik" diye konuştu.
2011 genel seçimlerinin çok önemli olduğunu belirten ince, "Bu bir kader seçimidir, son simdir. AK Parti kazanırsa, bundan sonraki tüm seçimler Baas partisi seçimleri gibi olacaktır" düşüncesini savundu.
Parti üyesi sanatçı Bedri Baykam da, Türkiye'ye örnek bir kurultay yaşandığını belirterek, bunun da delegelerin başarısı olduğunu kaydetti. 2011 seçiminden CHP'nin oyunun 2, 5 ya da 7 puan artırmasının hiçbir anlamı olmadığını belirten Baykam, "Birinci parti çıkmaya mecburuz. Türkiye'de demokrasiyi korumaya, yaşatmaya mecburuz. Çünkü başka alternatifimiz yok. Türkiye bir 4 yıl daha AK Parti iktidarını taşıyamaz. Çünkü AK Parti her noktada muhalefete ne kadar hoşgörüsüz olduğunu kanıtlamıştır. AK Parti
için hoşgörü sadece türban için vardır. Öğrenciler için, medya için, TEKEL işçileri için, basın özgürlüğü için yoktur" dedi.
"Biz AK Parti'ye benzeyerek bir yere varamayız" diyen Baykam, "ANAP ve Doğruyol bu tuzağa düştüler. Ama sonuçta yüzde 50'lik bir mirası sıfırladılar. Bütün açılımlarımızı yaparken CHP'nin laik eğitim, bilim, eşit haklar, işçi hakları, sanat, özgür düşünce özgür basını temsil ettiğini unutmadan siyaset yapacağız" dedi.