Vakıftan Kuluçka Projesi

5 aylık görev sürecinde istihdama yönelik hazırladığı birbirinden ilginç projeleriyle üreticinin gönlünde kısa sürede taht kuran Kütahya Simav Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanı Kaymakam Yüksel Ünal, ilginç bir projeye daha imza atarak ilçede tüm dikkatleri üzerine çekmeyi bir kez daha başardı

5 aylık görev sürecinde istihdama yönelik hazırladığı birbirinden ilginç projeleriyle üreticinin gönlünde kısa sürede taht kuran Kütahya Simav Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanı Kaymakam Yüksel Ünal, ilginç bir projeye daha imza atarak ilçede tüm dikkatleri üzerine çekmeyi bir kez daha başardı.
Vakıf aracılığı ile satın alınan her biri 216 tavuk yumurta kapasiteli mini kuluçka makineleriyle büyütme kafeslerinin kullanımı hakkında Hükümet Binasının 3. katında ilçede görev yapan 5 tarım danışmanına firma yetkilileri tarafından bilgilendirme yapıldı.
Bilgilendirme sonrasında proje hakkında açıklamalarda bulunan Kaymakam Yüksel Ünal, proje sayesinde geçtiğimiz yıllarda kuş gribi nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan köylerdeki tavuk sayısı ile köy yumurtasını yeniden canlandırmak ve köylüye kendi bildiği işi öğreterek daha fazla gelir elde etmesini sağlamayı amaçladıklarını söyledi.
Vakıf tarafından 12 bin 500 liraya satın alınan 5 kuluçka makinesiyle büyütme kafeslerinin tanıtımının yapılması ve köylü tarafından iyice incelenmesi için makinelerin ilçenin 5 ayrı bölgesinde görev yapan tarım danışmanlarına teslim edileceğini ifade eden Kaymakam Yüksel Ünal, kendisinin de köy ve beldeleri dolaşarak vatandaşları kuluçka makinelerine yönlendirmeye çalışacağını kaydetti.
Projenin ilgi görmesi halinde kuluçka makinesi sayısının hızla artırılacağını anlatan Kaymakam Ünal," Amacımız ucuz maliyetli projelerle vatandaşa kendi bildiği işe öğretmek. Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan köy tavuğu ve köy yumurtasını yeniden canlandırmak. Bu sayede de köylünün daha fazla gelir elde etmesini sağlamak" şeklinde konuştu.