Chp Seyhan İlçe Kongresi Başladı

Cumhuriyet Halk Partisi Seyhan İlçe kongresi sakin başladı.

Chp Seyhan İlçe Kongresi Başladı
CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav döneminde CHP MYK tarafından görevden el çektirilen Vedat Karasaç ile yerine atanan Reşit Karakuş bu kez, kayyum olarak atanan Berfu Salıcı Yakıt, İlker Mengü ve Nedim Çokseyrek gözetiminde yapılan kongrede karşı karşıya geldiler.
Bugün İnci Oteli'nde başlayan ve delegelerin yoğun ilgi gösterdiği kongrenin açış konuşmasını yapan ve mahkeme tarafından kayyum olarak atanan Berfu Salıcı Yakıt, kongrenin parti tüzüğünün zorunlu kıldığı parti içi bir demokrasi yarışı olduğunu, bu yarıya katılanları inanç ve cesaretlerinden dolayı kutladıklarını belirterek şöyle dedi:
"Kongremizin ortak amacı CHP'nin kazançlı çıkmasıdır. Bu ortak amaca yönelik olduğuna inandığımız demokratik yarışın kaybedeni olmayacaktır. Bu anlamda kongrelerimizin amaç değil, CHP'nin iktidarına katkı sunacak verimli çalışmalar olduğunu vurgulamak isteriz. Bilinmelidir ki sokaktaki yurttaşımızın sorunlarının çözümü, kongremizin verimliliği ve başarısı ile paraleldir"
Kayyum heyeti olarak kongrenin CHP'nin kimlik ve misyonuna yakışır sorumluluk ve olgunlukta geçeceğine inandıklarını ifade eden Yakıt, "Adaylarımıza başarılar diler, sonucun ilimize, ülkemize ve partimize hayırlı olmasını dileriz" şeklinde konuştu.
Bu konuşmadan sonra kongreyi yönetmek üzere üç kişilik divan heyeti oluşturuldu. İki aday tarafından ortak olarak Divana Ethem Hakkı Öztürk, Hasan Beyazgülkökü ve Mustafa Gökçedağ oybirliği ile seçildi.
Kongrede Vedat Karasaç ile Reşit karakuş listesi ile seçime gidildi. Oy verme işlemi devam ederken, sandıkların saat 17.00'de açılması bekleniyor.