Buca 'Kestirmesi'nde Geriye Sayım Başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeşildere Caddesi'ni kullanarak Buca'ya gitmek isteyenleri "kestirmeden" Menderes Caddesi, Şirinyer, Gürçeşme, Ufuk ve İşçievleri'ne ulaştıracak 7,5 kilometrelik "ekspres yol" için çalışmalarını hızlandırdı

Buca 'Kestirmesi'nde Geriye Sayım Başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeşildere Caddesi'ni kullanarak Buca'ya gitmek isteyenleri "kestirmeden" Menderes Caddesi, Şirinyer, Gürçeşme, Ufuk ve İşçievleri'ne ulaştıracak 7,5 kilometrelik "ekspres yol" için çalışmalarını hızlandırdı. Köprülü kavşağın da bulunduğu ilk bölümün uygulama projeleri yılbaşına kadar tamamlanacak. İnşaat 2011 ortasında başlayacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeşildere Caddesi'ni "köprülü kavşak" ile aşarak Buca üzerinden Otogar'a bağlantı sağlayacak 7.5 kilometrelik "ekspres" güzergahın Onat Caddesi'ne kadar olan 1350 metrelik bölümü için uygulama projelerini yılbaşına kadar tamamlayacak. Projeler tamamlandıktan sonra 2011 yılının ilk yarısında yapım ihalesinin tamamlanarak inşaata başlanması hedefleniyor.
Halk arasında viyadük yüksekliği nedeniyle "uçan yol" olarak adlandırılan projeye göre Yeşildere Caddesi ile paralelindeki Meles Çayı ve raylı sistem, Menderes Caddesi'nden Onat Caddesi'ne kadar köprülü kavşak ile aşılacak. Köprülü kavşak ve söz konusu güzergahın düzenlenerek yapılması için uygulama projeleri yılbaşına kadar hazır hale getirilecek. Bu kısımda 2011 yılının ortalarında inşaat çalışmalarına başlanması hedefleniyor. Otogar'a kadar uzanacak diğer bölümler de etaplar halinde ele alınarak çalışmalar gerçekleştiriliyor.
Yeşildere Caddesi üzerinden Onat Caddesi'ne kadar oluşturulacak köprülü kavşak ile hem Buca'ya giriş yapılıp üst bölgelerine gidilebilecek hem de Buca'dan Yeşildere Caddesi yoluyla Konak, Karabağlar ve Gaziemir istikametine ulaşılabilecek.
Buca ilçesinin yıllardır özlemini çektiği alternatif yol, bu çalışma sayesinde yaşama geçirilmiş olacak.
4.5 MİLYON TL'LİK KAMULAŞTIRMA YAPILDI
Açtığı yeni imar yolları ile kentte trafik yoğunluğu yaşanılan bölgeleri rahatlamayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu proje için bir dizi kamulaştırma çalışmaları da gerçekleştiriyor.
Yeşildere Caddesi, Meles deresi ve raylı sistemin köprülü kavşak ile aşıldığı 7.5 kilometrelik güzergahın Menderes Caddesi'ne kadar olan 650 metrelik kısmında toplam 6624 metrekarelik alanda kamulaştırma çalışmaları tamamlandı. Buradaki kamulaştırmalar için toplam 4 milyon 542 bin 578 TL ödendi. Bu bölümden sonra devam eden 800 metrelik kısım için ise kamulaştırma çalışmaları sürüyor.
YENİ YOL İZMİRLİLER'E NE KAZANDIRACAK?
Kent merkezi ile Bornova ve Karşıyaka yönünden Yeşildere Caddesi'ni kullanarak Buca'ya gitmek isteyenler, Mehmet Akif Caddesi'ndeki trafik yoğunluğuna girmeden, "kestirmeden" Menderes Caddesi-Şirinyer-Gürçeşme-Ufuk ve İşçievleri ile İşçievleri üzerinden Evka-1 ve İZKENT'e ulaşabilecek.
Yine Buca'dan Bornova ve Karşıyaka ile kent merkezine ulaşmak isteyen vatandaşlar, açılacak yeni güzergah üzerinden Yeşildere Caddesi'ne çıkarak istedikleri istikamete gidebilecekler.
Bu güzergah üzerinde bulunan Çamlık-Mehtap ve İsmet Paşa mahallelerine de ulaşım kolaylaşmış olacak.
Buca'ya giriş- çıkışı sağlayan Mehmet Akif ve Menderes caddelerinde trafik hafifleyecek.
Buca, Çamlıkule bağlantı yolundan sonra ikinci bir alternatif güzergah kazanmış olacak.
Buca-Şirinyer üzerinden Karabağlar ve Gaziemir istikametine gitmek isteyenler, Mehmet Akif Caddesi'ni kullanmak zorunda kalmadan, yeni yol üzerinden
Yeşildere Caddesi'ne çıkarak istedikleri yere gidebilecekler.
7.5 kilometrelik güzergah tamamlandığında hem Buca'dan hem de Gürçeşme, Eşrefpaşa, Yeşilyurt, Bozyaka, Eskiizmir, Karabağlar, Yeşildere gibi semtlerden Otogar'a ulaşım kolaylaşmış olacak.